Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΡΥΠΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων - σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του Δήμου Ευρώτα που βρίσκονται σε επιφυλακή - έλαβε πρωτοβουλίες απευθυνόμενος στα συναρμόδια Υπουργεία και τον ΕΛΓΑ.
Συνεργασία είχε επίσης με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την Αντιπεριφερειάρχη κα.Αδαμαντία Τζανετέα για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και εισοδήματα των πολιτών.
Ο κ. Γρυπιώτης με κατεπείγοντα έγγραφα προς το Υπουργείο Εσωτερικών, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον ΕΛΓΑ ζητά:
• Την κήρυξη του Δήμου Ευρώτα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης 
• Την έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Ευρώτα με το ποσό των 3.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι υποδομές στο σύνολο των Τ.Κ. και Δ.Κ. του Δήμου Ευρώτα και επιπρόσθετα στα Τ.Κ. Γλυκόβρυσης, Αγ. Ιωάννη, Γουβών - Μακρυνάρας, Απιδέας, Αγ. Δημητρίου, Γερακίου και Ζαραφώνας καθώς και στο Τ.Κ. Κροκεών (Δημοτικό Σχολείο).
• Την άμεση καταγραφή και αποζημίωση των πληγέντων αγροτών, για τους οποίους όπως φαίνεται η καταστροφή είναι ολοκληρωτική, καθώς επίσης και το πάγωμα των εισφορών προς τον ΕΛΓΑ.
• Την αποζημίωση των νοικοκυριών και επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές.
Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Ευρώτα συναντήθηκε στην Τ.Κ. Γλυκόβρυσης (την πλέον πληγείσα περιοχή) με τον βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρο Αραχωβίτη, όπου συμφωνήθηκε το πλαίσιο συντονισμού των δράσεων για την άμεση επιστροφή του Δήμου Ευρώτα στην κανονικότητα.
Ο Δήμος Ευρώτα είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που πλήττεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από ακραία καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες απώλειες στο εισόδημα των πολιτών και ανεπανόρθωτες ζημιές στις υποδομές του οδικού και του αγροτικού δικτύου.
Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρίσκεται ήδη, στο Δήμο Ευρώτα για τη διαπίστωση των ζημιών, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα γίνουν οι σχετικές αναγγελίες για την υποβολή δηλώσεων των αγροτών.
Ο Δήμος Ευρώτα, από την αρχή εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων βρίσκεται σε επιφυλακή και με επικεφαλής την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, επιχειρεί με όλα τα μέσα για την αποκατάσταση των ζημιών σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό του Δήμου και τη συνδρομή του Α.Τ Ευρώτα.
«Είναι μια δύσκολη φάση κατά την οποία ο Δήμος Ευρώτα δοκιμάζεται κι ελπίζουμε η Κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα και να κάνει το καθήκον της. Σε ότι μας αφορά, ως Δήμος Ευρώτα, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας προς τους συμπολίτες μας», τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Ευρώτα.

Πηγή: apela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου