Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

Το πλαίσιο των μέτρων για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων και την επανόρθωση των ζημιών μετά την τεράστια καταστροφή από τη χαλαζόπτωση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Ευρώτα έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τις συναντήσεις του την Τρίτη 21 Νοεμβρίου με τους πολίτες σε περιοχές που επλήγησαν και ειδικότερα στην Απιδιά και τη Γλυκόβρυση.
Ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι η έκταση της καταστροφής που έχει γίνει στην περιοχή είναι τόσο μεγάλη που οι αποζημιώσεις δεν μπορούν να επανορθώσουν πλήρως τα προβλήματα και ενημέρωσε τους πολίτες ότι έχει κηρύξει με απόφασή του την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συνθήκη η οποία παρέχει δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν στο επίπεδο των ζημιών των οικοσκευών, των υποδομών και του αγροτικού κεφαλαίου.
Επίσης, ενημέρωσε τους πολίτες για την επικοινωνία του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ώστε να επισκεφθεί άμεσα την περιοχή, και τον Υπουργό Οικονομικών, με τον οποίο συζήτησε την υποβολή αιτήματος λήψης οικονομικών μέτρων για την περιοχή, τόσο στο πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων, όσο και στο πάγωμα της καταβολής της εισφοράς στον ΕΛΓΑ.Πηγή: apela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου