Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ: ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ

Μου είναι απίστευτα δύσκολο να το συνειδητοποιήσω. Ο συνάδελφος και φίλος Δημήτρης Λουράντος έφυγε πρόωρα για το μεγάλο ταξίδι προς την Ανάσταση, μέρα Κυριακή, μέρα Ανάστασης και ελπίδας. Η μάχη του όλες αυτές τις μέρες μας συγκλόνισε όλους. Η είδηση της απώλειάς του μας γεμίζει θλίψη. Πάει για να συναντήσει όλους εκείνους που μας άφησαν, το Μανώλη το Στάθη με τον οποίο τόσα όνειρα και τόσες αγωνίες είχαν μοιραστεί για το Τσιρίγο μας, τον "αδερφό" του όπως έλεγε.

Μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια, είχα την τύχη να συνεργαστώ στενά με το Δημήτρη σε όλα τα θέματα του Δήμου. Άνθρωπος χωρίς δογματικές αγκυλώσεις, με ευρύτητα σκέψης που σπάνια συναντάς, με μοναδικά έξυπνο χιούμορ, ήξερε ότι πάντα μου άρεσε να τον ακούω να μου μιλάει τα παλιά τσιριγώτικα με το μοναδικό του τρόπο.
Ευπρεπέστατος μέσα στο Δ.Σ., με τοποθετήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού, ολιγόλογος και σαφής, αναγνώριζε ότι όφειλε να συμβάλει στην πρόοδο του τόπου και δεν τον ενδιέφερε η στενά νοούμενη παραταξιακή πρακτική. Εντόπιζε το πρόβλημα στην ουσία του και αναζητούσε άμεσες λύσεις, αποφεύγοντας τις περιττές θεωρίες. Η παρουσία του στα κοινά ήταν απαραίτητη για το νησί, για το Δήμο, για όλους εμάς. Το κενό πολύ μεγάλο. Ο αγώνας του το 2014 ίσως από τους πλέον ευπρεπείς που είχαν δοθεί ποτέ, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μας κερδίσει όλους ως φίλος, αλλά και να μας κάνει να τον σεβόμαστε πραγματικά.
Τον αποχαιρετώ με βαθιά θλίψη. Στον σεβάσμιο Ιερέα πατέρα του π. Ευάγγελο, στη μητέρα του, στην Αννίτα και τα παιδιά του, σε όλους τους οικείους, συγγενείς και φίλους του, εκφράζω τα πλέον ειλικρινή μου συλλυπητήρια και δέομαι για την εξ Ύψους παρηγορία. 

Φίλε μου Δημήτρη ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)
Φωτογραφία: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου