Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

"ΑΡΤΕΜΙΣ" - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΩΣΤΑ ΣΚΡΕΚΑ 20/3

Την Τρίτη, 20 Μαρτίου, εκπρόσωποι των 32 συλλόγων και φορέων που ζητούν την παράκαμψη της Χερσονήσου του Μαλέα κατά την υλοποίηση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Πελοποννήσου, είχαν συνάντηση με τον Τομεάρχη Ενέργειας της ΝΔ, Κώστα Σκρέκα.
Στη συνάντηση, συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι εξής:
Γιώργος Ν. Δερμάτης, ιστορικός δρ. Πανεπιστημίου Louvain la Neuve του Βελγίου, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου "ΑΡΤΕΜΙΣ" Παναγιώτης Γράφος, μηχανικός, Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Μονεμβασίας Καλλιόπη Λιβανού, δημοσιογράφος, Γραμματέας της Ομοσπονδίας Βατικιώτικων Συλλόγων Αττικής 
Σπύρος Πετρολέκκας, χωροτάκτης - πολεοδόμος, μέλος του συλλόγου "ΑΡΤΕΜΙΣ".
Κατά τη συζήτηση που διεξήχθη, ο κ. Σκρέκας, αφού ενημερώθηκε αναλυτικά για το ιστορικό της υπόθεσης, εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι από το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και τον ΑΔΜΗΕ επιλέγεται η όδευση εναέριου δικτύου 27 χιλιομέτρων με πυλώνες υψηλής τάσης κατά μήκος του Δήμου Μονεμβασίας, όταν υπάρχει η λύση της παράκαμψης της Χερσονήσου του Μαλέα, με σταθμό αντιστάθμισης στα Κύθηρα, κάτι που γίνεται ασμένως αποδεκτό τόσο από τις τοπικές Αρχές, όσο και από την τοπική κοινωνία, ενώ θα συμβάλλει και στην  αναγκαία ενεργειακή αναβάθμιση των Κυθήρων.
Επίσης, εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για το εκτεταμένο δίκτυο με πυλώνες υψηλής τάσης που σχεδιάζεται, όσον αφορά τον κίνδυνο πυρκαγιάς που αυτό ενέχει, και μάλιστα σε μια περιοχή που πλήρωσε βαρύ τίμημα τον Ιούλιο του 2015.
Ενημερώθηκε δε για το ότι κατά των εν λόγω σχεδιασμών έχουν ταχθεί και οι τρεις βουλευτές του νομού Λακωνίας (κκ. Αραχωβίτης, Δαβάκης, Γρηγοράκος), η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Μονεμβασίας, ενώ εκκρεμούν τρεις (3) προσφυγές στο ΣτΕ, μία του Δήμου Μονεμβασίας και δύο του συλλόγου "ΑΡΤΕΜΙΣ".
Δεσμεύθηκε, τέλος, να εξετάσει σε βάθος την υπόθεση.

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου