Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Στη δημοπράτηση τριών έργων συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.
Συγκεκριμένα δημοπρατηθήκαν τα κάτωθι έργα με τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς:
1. «Συντήρηση Τεχνικών Σήμανσης - Ασφάλισης οδοστρώματος Επαρχιακού δικτύου Π.Ε. Λακωνίας» με προϋπολογισμό 850.000,00 ευρώ.
2. «Βελτίωση βατότητας οδικού άξονα Νεάπολη - Λάχι (διασταύρωση προς Άγιο Νικόλαο και Βελανίδια)» με προϋπολογισμό 1.500.000,00 ευρώ.
3. «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου γεωγραφικής περιοχής Δήμου Σπάρτης» με προϋπολογισμό 700.000,00 ευρώ.
Στα παραπάνω έργα προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε διάφορες θέσεις των παραπάνω οδών που έχουν υποστεί φθορές, βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης κατά μήκος των οδών, καθώς και επισκευή - συντήρηση των τεχνικών έργων.
Με την ευκαιρία δημοπράτησης των έργων, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα δήλωσε ότι η συντήρηση των οδικών αξόνων της περιοχής μας κρίθηκε  επιτακτική διότι η κατάστασή τους κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω υψομέτρου και γεωμορφολογίας του εδάφους, επιδεινώνεται σωρευτικά, με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί σημαντικές φθορές τόσο στον ασφαλτοτάπητα όσο και στα τεχνικά έργα και την σήμανση.
Η κα Τζανετέα συμπλήρωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προγραμματίσει τις επόμενες ημέρες τη δημοπράτηση και άλλων σημαντικών έργων συντήρησης και οδοσήμανσης του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Λακωνίας.

Πηγή: apela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου