Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ''ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ''

Έχουμε πει πως όταν φυσάει - είτε είναι χειμώνας είτε είναι καλοκαίρι - ΔΕΝ καίμε τίποτα σε εξωτερικό χώρο γιατί η φωτιά πλέον επεκτείνεται ακόμα και στα χλωρά. Εμείς το λέμε, εμείς το ακούμε. 
Από τέτοιου είδους αμέλεια πήρε η φωτιά στο Γερακάρι τον περασμένο Νοέμβριο που απείλησε σοβαρά όλο το δάσος, στα Μητάτα χτες, στην Παλιόπολη σήμερα. ΑΝ τα οχήματα του τοπικού Πυρ. Κλιμακίου δεν είχαν επισκευαστεί με κατεπείγουσες διαδικασίες μετά την πρόσφατη επιστολή μου (δείτε ΕΔΩ), στις 2 σημερινές φωτιές και στη χθεσινή, θα υπήρχε μόνο ΕΝΑ πυροσβεστικό όχημα. Δεν θέλω να σας πω ποιά θα ήταν η συνέχεια... η χθεσινή φωτιά θα είχε φτάσει μέχρι το αεροδρόμιο και οι σημερινές μέχρι τον Κάλαμο και την Παλιόπολη με τέτοιο αέρα. Και όλα αυτά επειδή κάποιοι ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ επιμένουν να το παίζουν γνώστες της φύσης, επιμένουν να μην τηρούν καμία εντολή απαγόρευσης καύσης, επιμένουν να λένε "έλα μωρέ, την ελέγχω τη φωτιά, στα χλωρά δεν παίρνει"... κούνια που τους κούναγε!
ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.
Ήδη ζητήθηκε από την Αστυνομία να επεμβαίνει άμεσα κάθε φορά που βλέπει οποιουδήποτε είδους καύση όταν υπάρχει ισχυρός αέρας. Είτε είναι χειμώνας είτε είναι καλοκαίρι.
Αρκετά πια... Αρκετά!

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου