Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΜΗΤΑΤΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΗΚΕ, Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ...

Κατασβέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 12/3, η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το πρωί της ίδιας ημέρας στην ευρύτερη περιοχή της Βρύσης των Μητάτων στα Κύθηρα.
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Δήμου Κυθήρων, εθελοντές πυροσβέστες αλλά και κάτοικοι έδωσαν αγώνα προκειμένου η πυρκαγιά να μην εξαπλωθεί, καταφέρνοντας να την περιορίσουν, με την καμένη έκτακτη βάση πληροφοριών, να είναι περίπου στα 4 με 5 στρέμματα.
Νωρίς το απόγευμα έφτασαν στα Κύθηρα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου canadair, πραγματοποιώντας μία ρίψη νερού το καθένα, ολοκληρόνωντας την δουλειά των επίγειων δυνάμεων που επιχειρούσαν στην περιοχή.
Για το περιστατικό και τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, διενεργείται έρευνα από το τοπικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων.
Παρά το γεγονός οτι αυτή η πυρκαγιά κατασβέστηκε, πρεπει να προβληματιστούμε όλοι πως σε μια περίοδο μη υψηλού κινδύνου, βρεθήκαμε αντιμέτωποι ξανά με τον εφιάλτη των δασικών πυρκαγιών, που πριν από λίγους μήνες κατέκαψαν περίπου το 1/10 του νησιού. Πρέπει να προβληματιστούμε για το ότι το κράτος ξόδεψε χιλιάδες ευρώ μέσα σε λίγες ώρες, κάτι που ενδεχομένως αν προσέχαμε περισσότερο θα το είχαμε αποφύγει και πάνω απο όλα πρέπει να προβληματιστούμε για τη νοοτροπία μας σε αυτά τα ζητήματα. Για την αδιαφορία που προκλητικά επιδεικνύουμε, απέναντι στους κινδύνους που ελλοχεύουν.
Βρισκόμαστε ενάμιση μήνα πριν την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου. Στο χέρι μας είναι να μην ξαναζήσουμε στιγμές που ζήσαμε το καλοκαίρι του 2017, να προστατεύσουμε με την ορθή τήρηση των κανόνων πυρασφάλειας, το νησί μας αλλά και τις ζωές μας.

Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου