Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και το νησί μας έχει ήδη πολύ κόσμο. Αυτό, πέρα από τη θετική του πλευρά που είναι η τόνωση της οικονομίας του νησιού σε δύσκολους καιρούς, έχει και ορισμένες επιπτώσεις που θα πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε ώστε να μην εξελιχθούν σε προβλήματα:
1. ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Τα θερινά δρομολόγια των απορριμματοφόρων του Δήμου έχουν αναρτηθεί εδώ: https://www.kythira.gr/downloads/summer2018_dromologia.pdf.
Ο Δήμος μας παρέλαβε ένα ακόμα απορριμματοφόρο από τον Δήμο Καλλιθέας, ώστε μέσα στη θερινή περίοδο να έχει τη δυνατότητα να καλύψει έκτακτες βλάβες των υπόλοιπων παλαιών οχημάτων, ενώ στις επόμενες ημέρες θα παραλάβουμε 400 καινούργιους κάδους σκουπιδιών που θα τοποθετηθούν σε όλο το νησί. Χρειάζεται όμως να συνδράμουμε όλοι στο έργο του Δήμου και των υπαλλήλων του. Να τηρούμε τον Κανονισμό Καθαριότητας, να μην πετάμε άσπαστα κιβώτια στην ανακύκλωση, να περιορίσουμε τα ογκώδη απορρίμματα και οι επαγγελματίες να κατανοήσουν ότι δεν είναι δυνατόν να τα προλάβει όλα ένας Δήμος χωρίς επαρκές προσωπικό.
2. ΝΕΡΟ. Καθώς το νησί έχει πλέον πολύ κόσμο, παρατηρούνται ήδη ορισμένα προβλήματα ύδρευσης που σχεδόν στο σύνολό τους αντιμετωπίζονται άμεσα.
Χρειάζεται όμως πλήρης τήρηση των σχετικών οδηγιών του Δήμου που έχουν αναρτηθεί εδώ: https://www.kythira.gr/downloads/metra_ydro.pdf.
Το νερό δεν είναι ανεξάντλητο, δεν πρέπει να το σπαταλάμε, χρειάζεται κατανόηση από όλους. Ο Δήμος μας σε λίγους μήνες θα κάνει 5 νέες γεωτρήσεις και ήδη ολοκληρώσαμε τις μελέτες για το έργο συλλογής νερού στις Όχελλες (5.000 κυβικών) όμως αυτά θα γίνουν μετά το καλοκαίρι. Μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη χρειάζεται να βοηθήσουμε όλοι κάνοντας μεγάλη οικονομία και τηρώντας τις σχετικές οδηγίες.
3. ΑΦΙΣΟΡΥΠΑΝΣΗ. Όπως κάθε χρόνο, όλοι οι φορείς/ιδιώτες που πραγματοποιούν εκδηλώσεις παρακαλούνται να αφαιρούν τις αφίσες τους αμέσως μετά την κάθε εκδήλωση, ώστε να μην έχουμε φαινόμενα αφισορύπανσης που παρατηρούνται σε άλλα νησιά.
Το νησί μας είναι πανέμορφο, με σύγχρονα καταλύματα, με υψηλό επίπεδο εστίασης και υπηρεσιών, με χαμογελαστούς επαγγελματίες και εξυπηρετικό προσωπικό που είναι όλοι έτοιμοι να δουλέψουν για την πρόοδο του τόπου μας.
Η εξυπηρέτηση των τουριστών, η τήρηση βασικών κανόνων στην καθαριότητα και τη χρήση του νερού, μας αφορούν όλους και όχι μόνο το Δήμο!

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου