Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

TA ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΔΑΣ ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΣΤΟ TWITTER ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ!

H Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ, συμμετείχε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργανώθηκαν στα Κύθηρα το Σάββατο 28/7, για τους 722 ναυτικούς του Βρετανικου καταδρομικού HMS GLOUCESTER που βυθίστηκε ανοιχτά των Κυθήρων από Γερμανικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Η Βρετανίδα Πρέσβης μοιράστηκε τις ξεχωριστές αυτές στιγμές, από τις εκδηλώσεις στα Κύθηρα, με τους διαδικτυακούς της φίλους στο Τwitter.
Με τρία ξεχωριστά μηνύματα αναφέρθηκε στη συγκίνηση που ένιωσε για το τρομερό ναυάγιο του HMS GLOUCESTER και για την αλληλεγγύη των Κυθηρίων προς τους διασωθέντες Βρετανούς ναυτικούς το 1941, την περηφάνια της για την άψογη διοργάνωση και την παρουσία πολεμικών πλοίων της Βρετανίας και της Ελλάδας που τίμησαν τις εκδηλώσεις αυτές, αλλά και την τιμή που γνώρισε από κοντά τον Νίκο Σωτήρχο, έναν απ' τους Κυθηρίους που βοήθησαν σημαντικά τους 85 διασωθέντες Βρετανούς Ναυτικούς στα Κύθηρα.
Η παρουσία της Βρετανίδας Πρέσβεως στα Κύθηρα, ήταν μεγάλη τιμή με σημαντικό συμβολισμό. Την περιμένουμε σύντομα να έρθει και πάλι στο νησί μας, καθώς όπως γνωρίζουμε της αρέσει πολύ και το έχει επισκεφθεί ξανά και στο παρελθόν.
Διαβάστε παρακάτω τα tweets:




Επιμέλεια δημοσίευσης - κείμενο: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου