Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25.7.2018

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων το μεσημέρι της 24ης Ιουλίου 2018 με την παρουσία του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη και υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου.
Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος του ΔΣ, διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλων των μελών του ΔΣ και των υπαλλήλων του Δήμου, εξέφρασαν την βαθύτατη θλίψη τους για την ανείπωτη τραγωδία που έπληξε την Ανατολική και τη Δυτική Αττική καθώς και τη συμπαράστασή τους στους πληγέντες Δήμους και Δημάρχους της περιοχής. Ο Δήμος θα προβεί σε συγκέντρωση απαραίτητων υλικών και μέσων βοήθειας προς τους πληγέντες, για την οποία θα υπάρξει ανακοίνωση, ενώ θα διαθέσει και χρηματικό ποσό στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί από τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε την μελέτη για την τσιμεντόστρωση του Περιφερειακού Δρόμου Ποταμού Αντικυθήρων, προϋπολογισμού 285.000€ που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Λόγω του γεγονότος ότι τα Αντικύθηρα ανήκουν στο σύνολό τους στο δίκτυο προστασίας NATURA 2000 οι εγκρίσεις για το έργο χρειάστηκαν 5 χρόνια, γεγονός παντελώς αδικαιολόγητο για την απλή τσιμεντόστρωση ενός δρόμου που υφίσταται ως χωματόδρομος από 30 και πλέον έτη. Πλέον για το έργο υπάρχει οριστική έγκριση περιβαλλοντικών όρων και εγκρίσεις 14 υπηρεσιών (!) και θα δημοπρατηθεί από το Δήμο Κυθήρων μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια.
Επίσης το Δ.Σ. αποδέχθηκε τη μελέτη για το έργο «Αγροτική Οδοποιία στη θέση ‘Βεργομένου’» της Τ.Κ. Λιβαδίου προϋπολογισμού 130.000€ που θα υποβληθεί σε σχετική πρόσκληση χρηματοδότησης του ΠΕΠ Αττικής. Με το έργο αυτό, εφόσον εγκριθεί η χρηματοδότησή του, θα διαπλατυνθεί και θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος που οδηγεί σε πτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.
Το Δ.Σ. ενέκρινε τη χορήγηση παράτασης ωραρίου μουσικής σε αιτούσες επιχειρήσεις και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Πηγή: kythira.gr
Φωτογραφία αρχείου Βαλέριου Καλοκαιρινού - PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου