Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Η ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ - ΣΗΜΕΡΑ 23/7 ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ



Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εκδηλώσεις για την 197η επέτειο απελευθέρωσης της Μονεμβασίας, τις οποίες τιμά με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Το βράδυ της Κυριακής 22 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε συναυλία από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και στη συνέχεια έλαβαν χώρα παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό σύλλογο Μονεμβασίας «Οι Ρίζες», καθώς επίσης και από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Καλαμάτας και Λειβαδιάς.
Σημειώνεται πως χθες, στο λιμάνι της Μονεμβάσιας, βρέθηκε η Πυραυλάκατος «Δανιόλος» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία ήταν επισκέψιμη για το κοινό για περίπου τρεις ώρες.
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα Δευτέρα 23 Ιουλίου, όπου στο Ναό του Ελκομένου Χριστού, στο Κάστρο Μονεμβασίας, θα τελεσθεί Αρχιερατική Δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Εκπαιδευτικό - πρώην Δήμαρχο κ. Νεκτάριο Μαστορόπουλο και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Μονεμβασίας.
Ο εορτασμός της επετείου, θα ολοκληρωθεί το βράδυ, με την καθιερωμένη αναπαράσταση της πυρπόλησης της τουρκικής γολέτας, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία.


















Πηγή, κείμενο, φωτογραφία: apela.gr
Φωτογραφίες: Ντία Τζανετέα (facebook)
Φωτογραφίες: Αρετή Μπιλλίνη (facebook)
Φωτογραφία θέματος: monemvasia.gov.gr
Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου