Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Ν. ΠΑΠΠΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΑΡΤΗ: «ΞΑΝΑΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ»


Στη Σπάρτη βρέθηκε την Τετάρτη 18 Ιουλίου ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας στους νομούς Λακωνίας και Ηλείας.
Αρχικά ο υπουργός επισκέφτηκε την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδ. Τζανετέα στο Διοικητήριο και συζήτησαν τόσο για τις δράσεις του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, όσο και για τοπικά θέματα που απασχολούν την περιοχή. Κοινό συμπέρασμα, η ανάγκη αξιοποίησης της δυναμικής που καταγράφει ο νομός σε συγκεκριμένους τομείς, όπως ο πρωτογενής.
Στη συνέχεια ο κ. Παππάς είχε συνάντηση με το δήμαρχο Σπάρτης Β. Βαλιώτη, τον οποίο και ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του υπουργείου σχετικά με την καθολική τηλεοπτική κάλυψη των «λευκών περιοχών» του Δήμου και συνολικά της ελληνικής Περιφέρειας.
Ο υπουργός επισκέφτηκε και την Τοπική Μονάδα Υγείας της λακωνικής πρωτεύουσας (ΤΟΜΥ), η οποία αποτέλεσε την πρώτη Μονάδα τέτοιου είδους που ιδρύθηκε στη χώρα. Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται και στην ανάγκη στήριξης της πρωτοβάθμιας Υγείας, ενώ ενημερώθηκε από το ιατρικό προσωπικό για τα 22.000 περιστατικά που έχουν εξυπηρετηθεί στο ΤΟΜΥ μέσα με μόλις ένα χρόνο.
Ακολούθησε η επίσκεψη του υπουργού στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λακωνίας, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με επαγγελματίες του νομού.
Ο κ. Παππάς υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να στηρίξει περαιτέρω τους επαγγελματίες, ενώ παρουσιάστηκε και το έργο του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, το e-ΓΕΜΗ, που -μέσω και της δωρεάν παραχώρησης 130 χιλιάδων ψηφιακών υπογραφών στις επιχειρήσεις- θα ενισχυθεί, όπως υποστήριξε, η ψηφιοποίηση της επιχειρηματικότητας.
Η περιοδεία του υπουργού ολοκληρώθηκε με την ομιλία του στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας «Η Ελλάδα μετά τα μνημόνια: Δίκαιη Ανάπτυξη - Ισότητα - Κοινωνική Δικαιοσύνη».
«Φτάνουμε στην ολοκλήρωση του προγράμματος και σε μια καθαρή έξοδο. Και καθαρή έξοδος σημαίνει ότι δεν πάμε σε ένα υβριδικό μνημόνιο, κάτι που είχε διακηρυγμένο η κυβέρνηση Σαμαρά και θέλει και η αξιωματική αντιπολίτευση», υπογράμμισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:
«Από τις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε προέκυψε η ανάγκη συντονισμού όλων των δυνάμεων, Κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε η ελληνική περιφέρεια να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον στη νέα εποχή που ξεκινά μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα στήριξης. Τώρα που η χώρα βγαίνει με σταθερά και σίγουρα βήματα από την κρίση, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι κοινωνίες μας συνολικά αποκτούν ρόλο-κλειδί για την ισόρροπη και δίκαιη ανάπτυξη της χώρας. Μαζί θα εργαστούμε υπέρ των πολιτών, μαζί θα τα καταφέρουμε».
Τον κ. Παππά συνόδευσε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης.

Πηγή: lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου