Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Η 18η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 7.9.2018

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου 2018 υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου και με την παρουσία του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν, κυρίως, η αποδοχή μελετών έργων τα οποία θα δημοπρατηθούν εντός του τρέχοντος έτους στο πλαίσιο της υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου μας.
Το Δ.Σ. αποδέχθηκε τις μελέτες για:
Το έργο «Ανάπλαση Belvedere» με συνολικό προϋπολογισμό120.000€.
Η αρχική μελέτη είχε εκπονηθεί το 2010. Η επικαιροποιημένη μελέτη περιλαμβάνει και την υπογειοποίηση των δικτύων ΔΕΗ και ΟΤΕ στην περιοχή του Belvedere της Χώρας, ώστε η παρέμβαση να είναι ολοκληρωμένη καθώς αφορά σε ένα από τα πλέον προβεβλημένα και τουριστικά σημεία των Κυθήρων το οποίο θα αναβαθμιστεί πλήρως, ικανοποιώντας τα πολυετή αιτήματα των περιοίκων και των τοπικών φορέων. Η μελέτη έχει όλες τις νόμιμες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις και το έργο θα δημοπρατηθεί με ανοικτό διαγωνισμό.
Το έργο «Συντήρηση – Αναβάθμιση Συνεδριακού Κέντρου Φρατσίων» με προϋπολογισμό 30.000€.
Με το έργο αυτό θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο παλαιό Δ.Σ. των Φρατσίων, το οποίο έχει μετατραπεί σε δημοτικό συνεδριακό κέντρο, με έμφαση στους αύλειους χώρους και τους χώρους υγιεινής. Σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της ανάπλασης της πλατείας των Φρατσίων, αλλά και το υπό δημιουργία Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείου του Δήμου που θα στεγαστούν στο Κοινοτικό Γραφείο, τα Φράτσια αποκτούν μια σειρά αξιόλογων υποδομών που δεν είχαν μέχρι σήμερα.
Το έργο «Αποκατάσταση Λιθοδομών – Συντήρηση και Επέκταση Λιθόστρωτων Δ.Ε. Αντικυθήρων» με προϋπολογισμό 20.000€ που αφορά σε απαραίτητες επισκευαστικές εργασίες στα λιθόστρωτα και τις λιθοδομές στον οικισμό Ποταμού Αντικυθήρων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε, επιπλέον, την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα CLLD/LEADER για το έργο «Μετατροπή Σχολείου Αγγλοκρατίας Ποταμού (Αστικόν) σε Κέντρο Πολιτισμού, Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Κυθήρων». Πρόκειται για την ανακαίνιση και επανάχρηση του εμβληματικού ιστορικού Αστικού Σχολείου του Ποταμού, που πλέον μπαίνει σε φάση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα LEADER. Η πρόταση περιλαμβάνει, εκτός από τις κύριες οικοδομικές εργασίες ανακαίνισης – αναστήλωσης, τη διαμόρφωση των αυλείων χώρων αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Τέλος, το Δ.Σ. ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.
δείτε το video της Συνεδρίασης:


Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες - κάμερα - επιμέλεια: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Δελτίο Τύπου: Δήμος Κυθήρων - kythira.gr
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου