Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΓΩΓΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ & ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ

Οι πρώτες Φθινοπωρινές βροχές έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή μας, γι' αυτό πρέπει να προετοιμαζόμαστε για τον Χειμώνα που έρχεται. Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στο Διακόφτι Κυθήρων κάτοικοι της περιοχής μας έδειξαν τη έξοδο του αγωγού ομβρίων υδάτων, που οδηγεί τα νερά που κατεβαίνουν από το βουνό της Αγίας Μόνης, στη θάλασσα, προστατεύοντας έτσι τον οικισμό από ενδεχόμενη πλημμύρα.
Η είσοδος του αγωγού είναι καθαρή, ωστόσο η έξοδος έχει σχεδόν κλείσει από την άμμο της θάλασσας (όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες), γι' αυτό χρειάζεται να πραγματοποιηθεί καθαρισμός από τον Δήμο Κυθήρων, πριν αρχίσουν οι μεγάλες βροχοτώσεις και δημιουργηθούν προβλήματα, με τα νερά στον οικισμό.


Πάνω βλέπτε την έξοδο του αγωγού των ομβρίων στην παραλία του Διακοφτιού, που έχει σχεδόν κλείσει και χρειάζεται να καθαριστεί. Κάτω βλέπουμε την είσοδο που είναι καθαρήΕπίσης άλλο ένα θέμα που μας έθιξαν κάτοικοι της περιοχής, είναι η έλλειψη πλευρικής διαγράμισης στον πολυσύχναστο, λόγω του λιμανιού δρόμου, που οδηγεί στον οικισμό. Ειδικά τις βραδινές ώρες και με κόντρα φώτα από διερχόμενα αυτοκίνητα, η άκρη του δρόμου σε πολλά σημεία είναι δυσδιάκριτη και υπάρχει κίνδυνος το όχημα να βγει εκτός δρόμου.
Έτσι λοιπόν είναι απαραίτητο η Περιφέρεια, που είναι υπεύθυνη, να προχωρήσει άμεσα στην ανανέωση της διαγράμμισης που έχει χαθεί με τα χρόνια, για την ασφάλεια των οδηγών και των οχημάτων.
Με τα χρόνια έχει χαθεί η πλευρική διαγράμμιση και όπως σας δείχνουμε με τα κόκκινα βέλη, οι άκρες του δρόμου θέλουν πολύ προσοχή, ειδικά τις βραδινές ώρες


Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου