Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΙΚΟΛΑΣ ΔΗΜΟΤΑΚΗΣ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ

Κύριε δήμαρχε
Παρέλαβα στις 3/9/2018 τους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης του σπιτιού μου στη Χώρα Κυθήρων.
Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι αυτοί αφορούν σε περίοδο κατανάλωσης
Είκοσι(!!!) μηνών, συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του 2016 ως και τον Ιανουάριο του 2018!
Η πολύμηνη αυτή καθυστέρηση έκδοσης του λογαριασμού, μου στερεί τη δυνατότητα να ελέγξω τόσο την ορθότητα της μέτρησης, όσο και τις συνθήκες που ενδεχομένως οδήγησαν στην καταγραφή αυξημένης κατανάλωσης (π.χ ύπαρξη κάποιας διαρροής)
Οφείλετε δε να γνωρίζετε ότι η μη έκδοση λογαριασμών σε τακτά χρονικά διαστήματα έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση της οφειλής και καθιστά αδύνατο τον προγραμματισμό εξόφλησής της.
Είναι προφανές, ότι για κάποιους λόγους που μόνον εσείς γνωρίζετε, η αρμόδια υπηρεσία του δήμου βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια κι απ’ ότι φαίνεται δεν είναι η μόνη.
Έτσι, καλούμαι σήμερα να πληρώσω 450 ευρώ εντός 20 ημερών! Την απόλυτη
δηλαδή δυσλειτουργία των υπηρεσιών σας, την «πληρώνουν» οι δημότες σας!
Κι επειδή μάλλον έχετε επιλεκτική μνήμη, σας παραθέτω αυτολεξεί, τι προβλέπει ο κανονισμός ύδρευσης του δήμου σας
«Σύμφωνα με τον κανονισμό ύδρευσης του δήμου Κυθήρων, η καταμέτρηση της κατανάλωσης γίνεται κάθε τετράμηνο και ο δήμος υποχρεούται να δίνει ακριβή στοιχεία στον δημότη για την ποσότητα του νερού που έχει καταναλωθεί, καθώς και το αντίστοιχο ποσόν που οφείλει να πληρώσει»
Με υποσημείωση ότι «όποιος παραβαίνει τις διατάξεις του κανονισμού τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 459 του ποινικού κώδικα.»
Σ αυτή την περίπτωση, ποιος παρανομεί κ. δήμαρχε;
Σ ότι αφορά στην αποχέτευση(άλλη ανοιχτή πληγή),χρόνια τώρα έχουμε επισημάνει προφορικά στις υπηρεσίες σας ότι είναι αφόρητη η δυσοσμία που αναδύεται από τον αγωγό και το φρεάτιο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ναό του Εσταυρωμένου και δίπλα από καταστήματα που εμπορεύονται τρόφιμα και γλυκά!
Φυσικά, καμιά λύση δεν έχει δοθεί στο πρόβλημα…
Τελειώνοντας, διαμαρτύρομαι έντονα για την πρωτοφανή και απαράδεκτη απόφασή σας, να μην διαθέτετε αυτοκίνητο και εργάτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων στη Χώρα Κυθήρων, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από ιδρύσεως του δήμου και παλαιότερα της κοινότητας!
Θεωρώ εξωφρενικό να υποχρεώνετε τους δημότες σας, ακόμη και τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς, να μεταφέρουν οι ίδιοι τα οικιακά τους απορρίμματα στους κάδους που βρίσκονται 500 μέτρα απ’ τα σπίτια τους!
Με την ελπίδα ν΄ αφήσετε το προσφιλές σας πληκτρολόγιο, ν’ ανοίξετε τα αυτιά και τα μάτια σας και ν αντιληφθείτε τις υποχρεώσεις σας,

Σας χαιρετώ
Νικόλας Δημοτάκης

Πηγή: Νικόλας Δημοτάκης
Φωτογραφία αρχείου

1 σχόλιο: