Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΔΗΜΟΤΑΚΗ

Η κατ΄ οίκον αποκομιδή απορριμμάτων στην Χώρα έχει σταματήσει εδώ και μήνες επειδή η σχετική ανάθεση κρίθηκε παράνομη από το Ελεγκτικό Συνέδριο με βάση τη σχετική νομολογία.
Η Χώρα ως παραδοσιακός οικισμός είναι ανεπίτρεπτο τουριστικά και αισθητικά να έχει κάδους κυρίως σε σημεία μείζονος τουριστικού ενδιαφέροντος όπως η είσοδος του Κάστρου. Τα παράπονα από τους επισκέπτες για την αντιαισθητική εικόνα ήταν πάρα πολλά, ομοίως και από τις αρμόδιες υπηρεσίες αρχαιοτήτων.
Σε λίγες εβδομάδες θα γίνει ο διαγωνισμός για 9 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα μέσω ΑΣΕΠ και μέσω των προσλήψεων αυτών θα καλυφθεί μόνιμα και η καθαριότητα της Χώρας, την οποία τους τελευταίους μήνες ο συμβασιούχος υπάλληλος του Δήμου Μανώλης Κουσουρής διατήρησε σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο.
Προφανώς ο κ. Δημοτάκης, ως μη μόνιμος κάτοικος του νησιού, αγνοεί τα δεδομένα και τις παραμέτρους των θεμάτων στα οποία αναφέρεται.. Για την απομάκρυνση των κάδων υπήρξε ευρεία ανακοίνωση και σύμφωνη γνώμη του τοπικού προέδρου και του αρμοδίου Αντιδημάρχου.
Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι δημότες πρέπει να πετάνε τα σκουπίδια τους μακρύτερα από το σπίτι τους, αλλά είναι προφανές πως η "λογική" κάθε σπίτι και κάδος όχι μόνο δεν μας βρίσκει σύμφωνους αλλά είναι και παράλογη.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου