Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Η 14η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 24/4

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Απριλίου 2019 το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων με την παρουσία του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη και υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. Ήταν η τελευταία τακτική συνεδρίαση της τρέχουσας δημοτικής περιόδου καθώς σύμφωνα με το Νόμο ένα μήνα πριν τις εκλογές και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, τα Δημοτικά Συμβούλια συνεδριάζουν μόνο για επείγοντα θέματα και για θέματα συγχρηματοδοτούμενων έργων και έργων ΕΣΠΑ.
Το Δ.Σ. έλαβε πολύ σημαντικές αποφάσεις:
1. Ενέκρινε την 1η υποχρεωτική αναμόρφωση του Προϋπολογισμούγια το έτος 2019. Μεταξύ άλλων ενέταξε την χρηματοδότηση 1.700.000€ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για τα νέα ψηφιακά υδρόμετρα που θα αναβαθμίσουν σημαντικά την υπηρεσία ύδρευσης. Επιπλέον ενέταξε τις μελέτες για το Κλειστό Γυμναστήριο στα Φράτσια (σε οικόπεδο που έχει ήδη παραχωρηθεί από την Εγχώριο Περιουσία) και για το αθλητικό κέντρο στα Φριλιγκιάνικα, σε οικόπεδο του Δήμου. Οι δομές που θα αποτελέσουν αντικείμενο των μελετών θα προκύψουν μετά από διαβούλευση με τους αντίστοιχους φορείς. Μετά και την αναμόρφωση, ο Προϋπολογισμός του Δήμου μας ανέρχεται σε13.268.198,95€. Αποδεικνύεται έτσι περίτρανα η αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής που μέσα σε μόλις 4,5 χρόνια υπερδιπλασίασε τον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου με εθνικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.
2. Ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου σε ειδική πρόσκληση χρηματοδότησης του Πράσινου Ταμείου για Δήμους μέχρι 5.000 κατοίκους. Ο Δήμος μας δικαιούται από το πρόγραμμα αυτό 150.000€ τα οποία αποφασίστηκε να διατεθούν για την ανάπλαση της Κάτω Χώρας Μυλοποτάμου. Συγκεκριμένα, μετά την επικαιροποίηση της παλαιάς μελέτης, ο Δήμος θα υποβάλει προς χρηματοδότηση το εν λόγω έργο στη συγκεκριμένη πρόσκληση και θα συμπεριλάβει υπογειοποίηση δικτύων στον χώρο παρέμβασης καθώς και σύστημα υπογειοποιημένων κάδων. Πρόκειται για μια δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, σχετικά με τον Μυλοπόταμο, που πλέον γίνεται πραγματικότητα καθώς δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο.
3. Ενέκρινε την υποβολή του «Έργου Συλλογής Νερού στις Όχελλες» στην πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.800.000€ και προβλέπει την κατασκευή φράγματος συλλογής νερού 5.000 κυβικών στη θέση «Όχελλες» και τη μεταφορά του με νέο δίκτυο μέχρι τον Ποταμό, από όπου μπορεί να υδροδοτηθεί μεγάλο μέρος του νησιού. Πρόκειται για έργο τεράστιας σημασίας, που σχετίζεται άμεσα και με τον τουρισμό καθώς η επάρκεια νερού είναι βασικό θέμα για έναν τουριστικό προορισμό. Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν και αδειοδοτήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή, μετά από διαδικασία ωρίμανσης που διήρκεσε 3 χρόνια.
4. Αποδέχθηκε τη μελέτη για την ανάπλαση της Πλατείας του Αβλέμωνα καθώς και για την γενική συντήρηση του Γυμνασίου-Λυκείου με π/υ 74.000€ που δημοπρατούνται άμεσα.
5. Κατένειμε τις χρηματοδοτήσεις των Σχολικών Επιτροπών και του ΝΠΔΔ του Δήμου.
6. Ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 10.000,00€ προς το Ναυτικό Όμιλο Κυθήρων για την κάλυψη των δαπανών διοργάνωσης των ημιτελικών ναυταθλητικών αγώνων που θα γίνουν τον Ιούνιο στο Καψάλι.
7. Ενέκρινε τις δαπάνες πολιτιστικών εκδηλώσεων και τουριστικής προβολής έτους 2019.
και το video της συνεδρίασης:


Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες - κάμερα - επιμέλεια: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Δελτίο Τύπου: kythira.gr
Video: TSIRIGO TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου