Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

''ΠΡΩΤΑ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ'' - Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ

Σε όσα αστήρικτα και αίολα δήλωσε ο κ. Χαρχαλάκης προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με την άρνησή του ακόμα και να συζητήσει την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στο Διακόφτι και στον Μυλοπόταμο, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Πρώτα ο Άνθρωπος» και Υποψήφιος Δήμαρχος, κ. Δημ. Παναγόπουλος, δήλωσε τα εξής:
«O κ. Χαρχαλάκης ούτε Όραμα έχει για τον Τόπο ούτε θέληση να τον αναβαθμίσει ποιοτικά όπως του αξίζει. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να συλλάβει τη σημασία και την σπουδαιότητα της κατασκευής δύο μικρών μονάδων βιολογικού καθαρισμού στο Μυλοπόταμο και στο Διακόφτι. Χρησιμοποιεί αστεία επιχειρήματα τα οποία ο κάθε λογικός πολίτης διαπιστώνει πολύ εύκολα ότι αλληλοαναιρούνται»
Α) Ο Βιολογικός Χώρας - Καψαλίου λειτουργεί με δύο άτομα προσωπικό τα οποία δεν έχουν πλήρες ωράριο.
Β) Απο τα ίδια άτομα μπορούν να εξυπηρετηθουν κι αλλες ακόμα, μικρές μονάδες βιολογικού καθαρισμού χωρίς αύξηση κόστους.
Γ) Οι δήθεν πανάκριβες μελέτες για την κατασκευή των δύο μονάδων μπορούν άνετα να χρηματοδοτηθούν και από τον Προϋπολογισμό του Δήμου, αλλά και από την Περιφέρεια. Μήπως το ξεχνάει αυτό ο κ. Χαρχαλάκης;
Δ) Σήμερα που η τεχνολογία προχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς οι μικρές μονάδες βιολογικού καθαρισμού καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο, εγκρίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες γρήγορα,τοποθετούνται εύκολα και κοστίζουν πολύ λίγο. Τα παραπάνω, ως απάντηση, στην δήλωση του κ. Χαρχαλάκη ότι δεν γνωρίζουμε τα θέματα που απασχολούν τα νησιά μας και που ο ίδιος νομίζει ότι μόνο αυτός γνωρίζει.
Τέλος, για την μελλοντική μονάδα βιολογικού καθαρισμού στον Μυλοπόταμο θα επανέλθουμε σύντομα με κοστολογημένη πρόταση και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την προμήθεια και την εγκατάστασή της.

Πηγή: Πρώτα ο Άνθρωπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου