Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ & ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 15/12

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των μελών των ΔΣ των δύο Αγροτικών Συνεταιρισμών (Λιβαδίου & Ποταμού), του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού, του Συλλόγου Αλιέων και του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Κυθήρων, στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Φρατσίων την Κυριακή 15/12.
Στην συνέλευση, τον Δήμο Κυθήρων, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κομηνός, ενώ την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Βαγγέλης Βενάρδος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Βύρων Πρωτοψάλτης και ο κ. Δημήτρης Πανάρετος, Μέλος της Επιτροπής.
Κατα τη συζήτηση τέθηκαν πολλά σημαντικά θέματα, σχετικά με τον πρωτογενή τομέα όπως: οι πιστοποιήσεις προϊόντων (ΠΟΠ, ΠΓΕ), η ενίσχυση των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, η επαναλειτουργία του κτηνιατρείου, η πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων και σεμιναρίων, η καλύτερη διαφήμιση των τοπικών προϊόντων, η καλύτερη οργάνωση για την αύξηση της παραγωγής, το ενδεχόμενο δημιουργίας ποτοποιίας κά.
Τέλος όλοι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός δευτεροβάθμιου οργάνου εκπροσώπησης και στο πλαίσιο αυτό συστήθηκε μια ομάδα εργασίας αποτελούμενη από τους Προέδρους των Αγροτικών Συνεταιρισμών και των Συλλόγων για να προχωρήσουν τις διαδικασίες που απαιτούνται.


Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Πληροφορίες - Φωτογραφίες: Κώστας Κασιμάτης
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου