Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ 3 ΜΑΘΗΤΕΣ!

Δεν μπορούσα να απουσιάζω από την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των τριών μοναδικών μαθητών της ιδιαιτέρας μου πατρίδας, των Αντικυθήρων, στο Δ.Σ. του μικρού νησιού που επαναλειτούργησε πέρσι μετά από σχεδόν 25 χρόνια διακοπής της λειτουργίας του. Η δασκάλα Ευαγγελία Νικηφοράκη και οι 3 μικροί μαθητές μας υποδέχθηκαν με αγάπη και τραγουδήσαμε όλοι μαζί γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Παρών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ο π. Κωνσταντίνος Μπιθιγκότζης από την Αγ. Πελαγία, ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Χαρχαλάκης, ο πρώην πρόεδρος Ανδρέας Χαρχαλάκης, ο γιατρός Χρήστος Νταής και οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι.
Από το σχολείο δεν λείπει τίποτα, χάρη στις δωρεές της "ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ", του Δήμου Καλλιθέας και άλλων φορέων. Το μάθημα γίνεται βιωματικά μέσα από τον σύγχρονο διαδραστικό πίνακα.
Στο αρχείο του Σχολείου μπορεί να βρει κανείς βιβλία και εκπαιδευτικά προγράμματα από τη δεκαετία του 1950 που πλέον έχουν μόνο ιστορική - ερευνητική αξία. Το σημερινό κτίριο χτίστηκε την περίοδο 1958-1961 χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Κυθήριου Δασκάλου Παναγιώτη Λεοντσίνη που αναζήτησε δωρεές και χρήματα τόσο στους Αντικυθήριους της Αττικής όσο και στους ξενιτεμένους της Αυστραλίας. Τότε το Δ.Σ. των Αντικυθήρων είχε 60 μαθητές...
Ας ευχηθούμε το νησί να επανακάμψει πληθυσμιακά. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε και πρέπει...






Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου