Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

ΆΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΥΘΗΡΙΟΥΣ ΓΙΑ THN ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΩΝ

Με την ανάληψη των καθηκόντων της, η Νέα Διοίκηση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων αισθάνεται επιτακτική την ανάγκη να επικοινωνήσει με τους συμπατριώτες μας, με όλους τους Κυθηρίους όπου γης, για να μοιραστεί τις σκέψεις της και τους προβληματισμούς της από αυτόν τον ευαίσθητο, μοναδικό στην Ελλάδα και μείζονος ιστορικής σημασίας θεσμό που κλήθηκε ευόρκως να υπηρετήσει.
Εάν ιεραρχήσουμε τα προβλήματα, που έχει να αντιμετωπίσει η Νέα Διοίκηση, ένα από τα σπουδαιότερα είναι η προστασία και η συντήρηση των Ιερών Προσκυνημάτων Μυρτιδίων και Αγίας Μόνης και των παρεκκλησίων αυτών, του Αγίου Ιωάννη εν κρημνό, Αγίου Νικολάου και Αγίου Γεωργίου Καψαλίου καθώς και του Αγίου Γεωργίου στο βουνό.
Οι Ιεροί αυτοί τόποι λατρείας εκτός από τη μείζονα θρησκευτική σημασία τους έχουν και μεγάλη συναισθηματική, ιστορική και αρχαιολογική αξία που προκαλεί το ενδιαφέρον της επιστημονικής και όχι μόνο κοινότητας παγκοσμίως.
Προτεραιότητα μας είναι τα μνημεία αυτά του νησιού μας να γίνουν πόλοι έλξης για τον θρησκευτικό τουρισμό, διότι όλοι γνωρίζουμε το ζωηρότατο ενδιαφέρον που κινούν τα θρησκευτικά μνημεία των Κυθήρων, αλλά και να παραδοθούν αναλλοίωτα από τη φθορά του χρόνου και τις παραλείψεις των ανθρώπων στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας για να ευλογούν και εκείνα την Παναγία μας και τους τιμώμενους σε αυτά Αγίους της Εκκλησίας μας.
Για την υλοποίηση όμως ενός τόσο σημαντικού εγχειρήματος που φιλοδοξούμε να ανοίξει νέους δρόμους στο νησί μας, απευθυνόμαστε στην αγάπη σας και ζητούμε την ενίσχυσή σας για την μικρή ιδιαίτερη πατρίδα μας, που κρύβει τόσο ανεκτίμητους θησαυρούς, οι οποίοι όμως μπορούν και πρέπει να γίνουν πηγή ζωής για το μικρό μας απομονωμένο και εγκαταλελειμμένο, αλλά πανέμορφο νησί μας.
Παρακαλούμε το οποιοδήποτε ελάχιστο, μικρό ή μεγαλύτερο χρηματικό ποσό για μεν το Ιερό Προσκύνημα Μυρτιδίων και τον Άγιο Ιωάννη εν κρημνό, Άγιο Νικόλαο και Άγιο Γεώργιο Καψαλίου να κατατίθεται απευθείας στον υπ΄αριθμ.  GR 40 0110 3800 0000  3802 9601 929 λογαριασμό ΕΤΕ (Ι.Μ. Μυρτιδίων) και για την Ιερά Μονή Αγίας Μόνης και τον Άγιο Γεώργιο στο βουνό στο υπ΄αριθμ. GR 48 0110 3800 0000 3806 0405 784  λογαριασμό ΕΤΕ (Ι.Μ. Αγίας Μόνης).
Ευχόμεθα και προσευχόμεθα στην Έφορο και Προστάτη και στοργική μάνα όλων των Κυθηρίων, την Παναγία μας την Μυρτιδιώτισσα, την οποία κληθήκαμε να υπηρετήσουμε, να χαρίζει σε όλους του Τσιριγώτες ατομική και οικογενειακή υγεία και κάθε καλό στον καθένα χωριστά και σε όλους μαζί.
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά

Ο Πρόεδρος
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΒΕΝΑΡΔΟΣ

Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου