Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ


Με τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο κ. Βασίλειο Ματθαιόπουλο και τον Υπαρχηγό Επιχειρήσεων Αντιστράτηγο κ. Στέφανο Κολοκούρη, συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας 2/12 ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συζήτηση επί προτάσεων για την πολιτική προστασία και κυρίως την πυρασφάλεια, που υπέβαλε πρόσφατα ο Δήμος Κυθήρων προς την πολιτική και φυσική ηγεσία του Π.Σ.
Συμφωνήθηκε να προωθηθεί η διαδικασία αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων σε Πυροσβεστική Υπηρεσία 4ης Τάξεως, δηλαδή σε πλήρως αυτόνομη υπηρεσιακή μονάδα, που θα διαθέτει περισσότερο προσωπικό και μέσα σε σχέση με σήμερα, καθώς και τοπικό γραφείο πυρασφάλειας, το οποίο είναι αρμόδιο για τις άδειες πυροπροστασίας όλων των καταστημάτων, ξενοδοχείων κ.λπ.
Επιπλέον εξετάστηκε σειρά προτάσεων για την θωράκιση του νησιού από τις πυρκαγιές και θα υπάρχει διαρκής συνεργασία του Δήμου με την ηγεσία του Π.Σ. και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Ο κ. Αρχηγός και ο κ. Υπαρχηγός, εξήραν την μεγάλη ευαισθητοποίηση του Δήμου και των πολιτών των Κυθήρων στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας, που μεταξύ άλλων αντανακλάται στην άρτια εκπαιδευμένη τοπική ομάδα των πιστοποιημένων εθελοντών πυροσβεστών αλλά και στο τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που ο Δήμος μας διαρκώς ενισχύει με τα πλέον σύγχρονα μέσα με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας.

Πηγή: Δήμος Κυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου