Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΚΥΘΗΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ" (30-08-2020)

Το πρόσφατο περιστατικό της βεβήλωσης της Ελληνικής Σημαίας στον δρόμο προς το Διακόφτι, που συμπολίτες μας έχουν αποδώσει ζωγραφικά επί του βράχου, μας προβληματίζει ιδιαίτερα, καθώς δυστυχώς ούτε μεμονωμένο είναι ούτε για πρώτη φορά συμβαίνει. Για την παράταξή μας, τα Εθνικά Σύμβολα, είναι Ιερά και η βεβήλωσή τους αποτελεί πράξη απαράδεκτη που τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 188). Η τιμή προς τη Σημαία και τα Εθνικά Σύμβολα είναι θεμελιώδης ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων των Ελλήνων και επί αυτού δεν μπορεί να γίνει ούτε συζήτηση ούτε διαπραγμάτευση. Έθνος που δεν σέβεται και δεν τιμά τα Εθνικά Σύμβολά του, είναι καταδικασμένο στον αφανισμό.

Ειδικότερα, η παράταξή μας έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοια θέματα, καθώς θυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξής μας κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ως Πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας αποκατέστησε τον παλαιό ιστό της Σημαίας στο Κάστρο της Χώρας και έκτοτε η Ελληνική Σημαία κυματίζει στο σημείο-σύμβολο του νησιού μας αδιάλειπτα. Είχε προηγηθεί ανάλογη κίνηση τοποθέτησης νέας σημαίας από τον τότε Πρόεδρο της Κοινότητας Κυθήρων και σημερινό Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτρη Καλλίγερο, τον κ. Παναγιώτη Μπαχτή και τον κ. Βαλέριο Καλοκαιρινό τον Μάρτιο του 2013. (βλ. ΕΔΩ)



Καλούμε τις Αρχές να προβούν στα νόμιμα αναφορικά με αυτήν την πράξη βεβήλωσης.

Θεωρούμε, τέλος, ότι αντίστοιχη άποψη οφείλουν να έχουν και οι υπόλοιπες παρατάξεις που εκπροσωπούν τους συμπολίτες μας στο ΔΣ. Σε τέτοια θέματα, δε νοούνται αστερίσκοι ή "ναι μεν, αλλά"!

Πηγή - φωτογραφία: Στράτος Χαρχαλάκης

Φωτογραφία αρχείου: Βαλέριος Καλοκαιρινός -  PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου