Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΝΗΣ ΔΟΥΝΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Την ανάγκη ενίσχυσης της πυροσβεστικής δύναμης στα Κύθηρα, λόγω των συνεχών δασικών πυρκαγιών που λαμβάνουν χώρα στο νησί, με πιο πρόσφατη αυτή που εκδηλώθηκε στη θέση «Φράτσια», της οποίας τα αίτια πρέπει να διερευνηθούν, επισημαίνει η Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων ΝΔ, Νόνη Δούνια, σε Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.

Η ερωτώσα Βουλευτής ζητά από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη την  αποστολή στα Κύθηρα τουλάχιστον επιπλέον τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων, μαζί με το ανάλογο ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να υπάρξουν αυξημένες περιπολίες, αλλά και για λόγους αποτελεσματικότερης και αμεσότερης επέμβασης κατά την τυχόν εκδήλωση πυρκαγιών. Η κυρία Δούνια ρωτά ακόμα τον κύριο Χρυσοχοΐδη αν πρόκειται να ερευνήσει τη δασική πυρκαγιά στη θέση "Φράτσια" των Κυθήρων, στέλνοντας κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στο νησί. 

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

Λόγω των συνεχών δασικών πυρκαγιών που λαμβάνουν χώρα στο νησί των Κυθήρων, με τελευταία την πρόσφατη στη θέση «Φράτσια», της οποίας τα αίτια πρέπει να διερευνηθούν, κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυση της πυροσβεστικής δύναμης το νησί.

Ειδικότερα, σύμφωνα και με αίτημα του Δημάρχου των Κυθήρων, κυρίου Ευστράτιου Χαρχαλάκη, είναι αναγκαία η αποστολή στα Κύθηρα επιπλέον τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων, μαζί με το ανάλογο ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να υπάρξουν αυξημένες περιπολίες στις πλέον «ευάλωτες» περιοχές του νησιού, αλλά και για λόγους αποτελεσματικότερης και αμεσότερης επέμβασης κατά την εκδήλωση πυρκαγιών.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1) Πρόκειται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ερευνήσει τη δασική πυρκαγιά στη θέση "Φράτσια" των Κυθήρων, με την αποστολή κλιμακίου της

Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των ακριβών αιτίων της;

2) Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να ενισχύσει την πυροσβεστική δύναμη των Κυθήρων, με την αποστολή στο νησί τουλάχιστον επιπλέον τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων, μαζί με το ανάλογο προσωπικό, προκειμένου να αποφευχθούν επόμενες πυρκαγιές ή να αντιμετωπιστούν όποιες τυχόν υπάρξουν;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Παναγιώτα Δούνια

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ


Πηγή: Δήμητρα Χιώτου

Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου