Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΡΟΣ ΜΕΛΙΔΟΝΙ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες η διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση των δρόμων προς τις παραλίες της Κακής Λαγκάδας και του Μελιδονιού, δύο από τις πλέον επισκέψιμες του νησιού μας, στο πλαίσιο του έργου «Επισκευή και Συντήρηση Δημοτικής Οδοποιίας Νήσου Κυθήρων», το οποίο χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Αττικής. Από την ίδια σύμβαση θα ασφαλτοστρωθούν και οι δρόμοι «Αγία Πελαγία – Αγία Αναστασία» και «Διακοπουλιάνικα – Προγκί – Άγιος Ιωάννης Γερακαρίου», που θα ξεκινήσουν μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Οι μελέτες για τους δρόμους αυτούς εκπονήθηκαν και αδειοδοτήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας το 2015 με τη συμβολή του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της Περιφέρειας Αττικής και του τοπογράφου Γεωργίου Συρμαλή. Αρχικά, τα έργα αυτά είχαν υποβληθεί προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το 2015, από το οποίο χρηματοδοτήθηκε η ανάπλαση των Μητάτων.

Το 2017 ζητήθηκε η χρηματοδότησή τους από την Περιφέρεια, η οποία αποφάσισε την χρηματοδότησή τους και η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου υπεγράφη στις 29/08/2018. Ο Δήμος διεκπεραίωσε την διαδικασία του δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού, του προσυμβατικού ελέγχου και όλων των πολύμηνων σχετικών διαδικασιών και η σύμβαση με τον ανάδοχο υπεγράφη στις 25-10-2019.

Το έργο για την διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση των τεσσάρων αυτών οδών, συνολικού μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων, έχει προϋπολογισμό 2.475.000€ και η σύμβαση μετά την έκπτωση ανέρχεται σε 1.369.000€. Ανάδοχος είναι η εταιρεία «N. & K. ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ». Πέραν των εργασιών διαπλάτυνσης και ασφαλτόστρωσης, προβλέπονται εργασίες αντιστήριξης, αντιπλημμυρικής προστασίας, διαγράμμισης και τοποθέτησης προστατευτικών στηθαίων.

Τα έργα αυτά συμβάλλουν ουσιαστικά και καθοριστικά στην αναβάθμιση των υποδομών του νησιού μας, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και στην τουριστική ανάπτυξη. Ήδη τα σχόλια των επισκεπτών είναι εγκωμιαστικά και αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση των πολυετών προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής για την χρηματοδότηση έργων ουσίας, έργων που αναμένονταν επί σειρά ετών.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ


Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου