Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

''ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ'' - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ κ. ΚΟΝΤΟΛΕΟΝΤΟΣ

Η αποψινή παραληρηματική τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Κοντολέοντος, αρχηγού της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δ.Σ., δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το επίπεδο του δημόσιου λόγου που κάποιοι επιδιώκουν να καθιερώσουν στον τόπο μας. Και ενώ η παράταξη του κ. Παναγόπουλου άμεσα και χωρίς περιστροφές καταδίκασε την βεβήλωση του Ιερού Εθνικού μας Συμβόλου στο Διακόφτι, η παράταξη του κ. Κοντολέοντος όχι μόνο δεν το πράττει αλλά με αυτά που γράφει φέρεται να «δικαιολογεί» ουσιαστικά αυτό το άθλιο συμβάν. Ενημερώνουμε λοιπόν τον κ. Κοντολέοντα ότι η βεβήλωση της Σημαίας ΔΕΝ αποτελεί δικαίωμα κανενός στη Χώρα αυτή και ότι ο ίδιος είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος που έχει ορκιστεί να τηρεί το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους, με βάση τους οποίους η Σημαία και τα Εθνικά Σύμβολα προστατεύονται και όσοι τα βεβηλώνουν τιμωρούνται. Δεν υπάρχει λοιπόν «υποτιθέμενη βεβήλωση» αλλά σκέτο βεβήλωση. Οι φωτογραφίες είναι οι καλύτεροι μάρτυρες. Να μας πει λοιπόν δημόσια αν καταδικάζει ή όχι αυτήν την πράξη. Να μας πει δημόσια αν του αρέσει να βλέπει τη Σημαία μας μαυρισμένη. Αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιων ανθρώπων η ιδεολογία είναι ίσως διαφορετική, όμως δικαίωμα να βεβηλώνει τη Σημαία ή να καταστρέφει τη δημόσια περιουσία δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΣ! Τελεία και παύλα!

Επιπλέον, στην γεμάτη εκνευρισμό ανακοίνωσή του (γιατί άραγε;) ο κ. Κοντολέων υιοθετεί άκριτα απόψεις και δημοσιεύματα νεοαυριανιστικών εντύπων αναφορικά με την υπόθεση του κανονιού στα Αντικύθηρα και ενώ ο ίδιος αγνοεί καίρια σημεία της υπόθεσης. Του αρκεί που κάποιοι κατηγορούν το Δήμαρχο και έτσι αναπαράγει τους ήδη πολυπαιγμένους κιτρινισμούς. Τον καλούμε να ανακαλέσει άμεσα γιατί ίσως χρειαστεί να κληθεί να αποδείξει τα λεγόμενά του ενώπιον της Δικαιοσύνης, ανάλογα με την τροπή της υπόθεσης. Η προσπάθεια ορισμένων να συνδέσουν το Δήμαρχο με έκνομες ενέργειες αφήνοντας ξεκάθαρες υπόνοιες περί «αρχαιοκαπηλίας» είναι άθλια και δεν τιμά ούτε αυτούς που υπονοούν τέτοιες κατηγορίες ούτε όσους τις αναπαράγουν με οποιονδήποτε τρόπο.

Τέλος, τον συμβουλεύουμε να αλλάξει στάση και κυρίως τρόπο έκφρασης. Το δημόσιο βήμα δεν είναι το μαγαζί του. Οι συνάδελφοί του Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν είναι υπάλληλοί του. Τη στιγμή που απεμπολεί νόμιμα δικαιώματά του ως Αντιπολίτευση και δεν ορίζει κανέναν εκπρόσωπο στις Σχολικές Επιτροπές περιφρονώντας και πετώντας στα σκουπίδια την ψήφο όσων τον στήριξαν στις εκλογές, επιτίθεται κατά πολιτών χαρακτηρίζοντάς τους δημοσίως ως «βλήματα»! Ελπίζουμε να νοιώθει από μόνος του την ανάγκη να ζητήσει μια δημόσια συγνώμη. Εμείς τον παραδίδουμε στην κρίση των δημοτών που είναι πάντα οι καλύτεροι και τελικοί κριτές όλων μας.


Πηγή: ''Κύθηρα Αντικύθηρα - Καινούργια Μέρα''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου