Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28.4.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-04-2014

Τις τελευταίες ημέρες το προεκλογικό κλίμα στα Κύθηρα πολώθηκε σε τεράστιο και αδικαιολόγητο βαθμό.
Για την πόλωση αυτή υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες, που δεν είναι της παρούσης να αποδοθούν. Φτάσαμε στο σημείο να κατηγορούνται άνθρωποι, επιχειρηματίες και βιοπαλαιστές για συμβάντα που αλλιώς παρουσιάστηκαν και αλλιώς φαίνεται ότι έγιναν. Φτάσαμε στο σημείο να γίνεται δημόσιος στιγματισμός ανθρώπων χωρίς να τους έχει δοθεί η ευκαιρία να πουν και εκείνοι τη δική τους οπτική. Δυστυχώς έχουμε περιστατικά άσκησης ψυχολογικής πίεσης σε υποψηφίους επειδή πορεύονται ή δεν πορεύονται με τον τάδε ή δείνα συνδυασμό. Σημειώνονται ευθείες παρεμβάσεις σε οικογένειες, φτάνουμε στο σημείο αδέρφια και ξαδέρφια να μη μιλούν μεταξύ τους λόγω των εκλογών! Αυτές οι συμπεριφορές δεν αξίζουν στα νησιά μας και τους ευγενείς και φιλοπρόοδους κατοίκους τους.
Απευθύνω πρόσκληση προς τους κ. κ. Λουράντο και Χάρο, που εκτιμώ και σέβομαι βαθειά και που μέχρι σήμερα διεξάγουν τον πολιτικό τους αγώνα έντιμα και ηθικά, αλλά και προς τον βασικό πολιτικό (και όχι προσωπικό) αντίπαλό μας στις εκλογές αυτές, το νυν Δήμαρχο κ. Κουκούλη, να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ρίξουμε τους τόνους, κάνοντας όλοι έναν πολιτικό αγώνα έντιμο, χωρίς ύβρεις, απειλές και ψυχολογική βία, χωρίς προσωπικές επιθέσεις, αλλά μόνο με επιχειρήματα, ανταλλαγή ιδεών, προτάσεων και απόψεων για το Τσιρίγο και τα Αντικύθηρα, αντιπαράθεση μόνο στο επίπεδο της πολιτικής και με όρους πολιτισμού και ευγένειας. Είναι απαίτηση της κοινωνίας να σταματήσει να διεξάγεται ο εκλογικός αγώνας με παλαιοκομματικούς όρους περασμένων εποχών και πεθαμένων νοοτροπιών. Δεν μπορούμε να μην ακολουθήσουμε αυτή την επιταγή των καιρών.
Εάν όλοι δημοσιοποιήσουμε τις προτάσεις μας για τα νησιά μας, τότε ο νέος Δήμαρχος και η νέα Δημοτική Αρχή θα έχουν στα χέρια τους ένα πολύ σοβαρό εργαλείο ανάπτυξης για το Δήμο, που θα συνίσταται σε ιδέες και απόψεις όλων των συνδυασμών και παρατάξεων, μέσα από τη σύνθεση των οποίων μπορούμε να πετύχουμε πολλά για τον τόπο μας.
Εκτιμώ ότι εάν ο προεκλογικός αγώνας διεξαχθεί με τους όρους που προτείνω, τότε ο Κυθήριος και Αντικυθήριος θα προσέλθει στην κάλπη με περισσότερη ηρεμία και νηφαλιότητα, πλήρως κατασταλαγμένος για το τι θα ψηφίσει, κυρίαρχος πολίτης όπως πρέπει να είναι και όπως τον απαιτεί το Σύνταγμα του Κράτους μας.
Ο συνδυασμός μας «ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ» και τα στελέχη που τον απαρτίζουν ζητούν την ψήφο του Κυθηραϊκού Λαού για να αναλάβουν τη διοίκηση του Δήμου Κυθήρων και να εφαρμόσουν ένα μεθοδικό και συγκεκριμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο στασιμότητας ή οπισθοδρόμησης για τα νησιά μας, αλλά θα δίνει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα, αλλάζοντας ριζικά τη νοοτροπία και τον τρόπο άσκησης διοίκησης στα κοινά του τόπου μας.
Προσβλέπουμε στην εμπιστοσύνη του κόσμου για να αναδειχθούμε πρώτη δύναμη στις επερχόμενες εκλογές και θα δώσουμε έντιμο και ηθικό αγώνα προκειμένου να απέλθει από τη διοίκηση του Δήμου η παρούσα Δημοτική Αρχή, η οποία έχει κλείσει τον ιστορικό της κύκλο και έχει εξαντλήσει τα περιθώρια προσφοράς της προς την τοπική κοινωνία. 

Στράτος Χαρχαλάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος
"ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ"


Πηγή: Κύθηρα Αντικύθηρα καινούργια μέρα (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου