Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ ΠΡΕΚΑΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΚΑΘΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟ

Προς τους συμπατριώτες μου Στράτο Χαρχαλάκη και Θόδωρο Κουκούλη,
Στράτο, μετά από τη σοβαρή καταγγελία του δήμαρχου Θόδωρου Κουκούλη όσον αφορά υποψήφιο σύμβουλο του συνδυασμού σου ο οποίος προέβη σε ανάρμοστη ενέργεια που προσβάλει τα ήθη της Δημοκρατίας μας και τα θεμελιώδη δικαιώματα του Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι, δημιουργείται στην κοινή γνώμη η εντύπωση, ότι υποθάλπτεις και πατρονάρεις “εκβιαστές και ρεβανσιστές”. Όπως αναφέρεται επί λέξει: “Υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Στράτου Χαρχαλάκη απέλυσε εργαζόμενη στην επιχείρησή του γιατί αρνήθηκε να του υποσχεθεί ότι θα τον ψηφίσει”.
Θόδωρε, κάλεσες τον Στράτο να αποσύρει τον επιχειρηματία από το συνδυασμό του και ζήτησες από τους συνυποψηφίους να καταδικάσουν τη συμπεριφορά αυτή. Τέλος προειδοποίησες ότι θα επανέλθεις με ονόματα και επώνυμα.
Είστε υπεύθυνοι και οι δύο να μας εξηγήσετε και να μας αποκαλύψετε αν το γεγονός αυτό είναι αληθινό ή λασπολογία τους ενός ενάντια στον άλλο.
Είστε υπεύθυνοι και οι δύο να μας εξηγήσετε και να μας αποκαλύψετε ποιος είναι αυτός που χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους απέναντι στον εργαζόμενό του και έχει μετά το θράσος να ζητάει την ψήφο των Τσιριγωτών.
Είστε υπεύθυνοι και οι δύο να μας εξηγήσετε και να μας αποκαλύψετε πώς εν μέσω μίας από τις πιο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις για τον τόπο μας, μπορεί να εξελιχθεί ομαλά ο δημόσιος πολιτικός διάλογος, αφού επίσης πριν λίγο καιρό διεδίδετο, άραγε από ποιον, η φήμη για κάποιον εργαζόμενο του Δήμου Κυθήρων ότι εδέχθη ανάλογη πίεση.
Σας καλώ και σας προκαλώ να βάλετε ένα τέλος σε όλα αυτά που το μόνο που μπορούν να πετύχουν είναι να αμαυρώσουν το όνομά σας και την προσωπικότητά σας. Γι αυτό αν ισχύει κάτι που ταυτίζεται με τέτοιου είδους φασίζουσες συμπεριφορές και τραμπουκισμούς ξεκαθαρίστε το εδώ στο δημόσιο πολιτικό διάλογο και όπως σωστά διετυπώθη, απομακρύνετέ το και καταδικάστε το.
Κανένας εργαζόμενος, καμία οικογένεια, καμία τσιριγώτικη οικογένεια δε μπορεί να δέχεται την απειλή της απόλυσης και του εκφοβισμού ωσάν να απέκτησε το νησί μας ξαφνικά τους μικρούς “μερκελίσκους” του, ειδικά δε, εντός μιας περιόδου οικονομικής κατάρρευσης και απαξίωσης του δικαιώματος στη δουλειά.
Καταγγέλλω λοιπόν με τη σειρά μου και απερίφραστα κάθε τέτοια συμπεριφορά και αναμένω δια την πλήρη διαλεύκανση και απόδοση των ευθυνών.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε κάθε εργαζόμενο και συμπατριώτη,

Ιππόλυτος Γεωργίου Πρέκας
Δημότης Κυθήρων

Πηγή: ippolytos.com

1 σχόλιο:

  1. εάν η πληροφορία για την απόλυση εργαζομένου έγινε στα πλαίσια εκδίκησης του εργοδότη για τις πολιτικές θέσεις του υπαλλήλου του,το λιγότερο που θα πρέπει να συμβεί είναι να απομακρυνθεί πάραυτα απο τον εκλογικό συνδυασμό και να γνωστοποιηθεί το όνομα του ώστε όλοι οι έχοντες αξιοπρέπεια και συνείδηση Κυθήριοι να αποκλείσουν τον εν λόγω επιχειρηματία απο οποιαδήποτε μελλοντική εμπορική συναλλαγή.Εαν συνέβη αυτό θα πρέπει να νιώσει ο ίδιος τις συνέπειες της ανεργίας,ώστε να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή για μελλόντικούς επίδοξους θηρευτές της εξουσίας.Έτσι κι αλλιώς πώς μπορείς να εμπιστευθείς έναν τέτοιο άνθρωπο στη δημοτικό συμβούλιο; Αυτοί που κάθονται στις καρέκλες της δημαρχίας διαχειρίζονται τα δικά μας χρήματα,το δικό μας μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου....άραγε άνθρωποι και συνδυασμοί που έχουν στις τάξεις τους τέτοιους ανθρώπους είναι άξιοι εμπιστοσύνης; Σκεφτείτε το και ο καθένας απί εμάς ας αναλάβει την προσωπική ευθύνη που φέρει η ψήφος του.....
    Υ.Γ. εύχομαι να είναι απλώς φήμη τα περί απόλυσης για πολιτικούς λόγους και να διαψευστεί,δεν αντέχει η Ελλάδα άλλο τέτοιες συμπεριφορές από αλαζόνες της εξουσίας,ούτε σε τοπικό επίπεδο,ούτε σε εθνικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή