Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΤΟΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

Όμορφη ακούγεται η πρόταση του αντιδημάρχου Μιχάλη Πρωτοψάλτη, “ελάτε να πάμε όλοι μαζί!”. Μπροστά λοιπόν ο κ. Κουκούλης, και από πίσω, προτείνει, σύσσωμοι “όσοι θέλουμε να πάνε τα νησιά μας μπροστά, να γραφτούμε σε μιά λίστα”. Ωραία τα λες, φίλε Μιχάλη. Και σίγουρα, αν τελικά η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είχαν το θάρος και την εντιμότητα να ψηφίσουν τον καινούργιο εκλογικό νόμο που προτείνανε περσι, για να τον αποσύρουν δυστυχώς υπό την πίεση κομματαρχών και τοπικών καπεταναίων, δεν θα υπήρχε καμμία αντίρρηση - οπωσδήποτε όχι από μένα, εφόσον είχαμε να κάνουμε με ένα πραγματικά δημοκρατικό σύστημα δημοτικής διακυβέρνησης.

Το εν ισχύ όμως σύστημα, όπως βέβαια ο κ. αντιδήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά, είναι εξόχως δημαρχοκεντρικό. Οπότε, φοβούμε ότι ακόμα και οι πιό αδαείς στα πολιτικά αντιλαμβάνονται πως Κουκούλης + ενοιαία, μοναδική εκλογική λίστα ισοδυναμούν, νομοτελειακά, με άλλα πέντα χρόνια Κουκούλη & Σια. Και αυτό, αλίμονο, δεν θα τα αντέξουν τα κακόμοιρα Κύθηρα, ούτε και αντοποκρίνεται στην πανκυθηραϊκή απαίτηση για αλλαγή και απεξάρτηση από κομματικούς μηχανισμούς.

 
Εύκολο, ίσως και αυτονόητο ακούγεται αυτό το επιτακτικό “βρείτε τα!” που επαναλαμβάνουν καθημερινά ψηφοφόροι, παρατηρητές, και (κάποιοι) υποψήφιοι. Η ομοψυχία είναι ώραίο πράγμα και, όταν είναι ειλικρινής, σίγουρα θεμιτή. Για να λειτουργήσει, όμως, πρέπει να υφίστανται κάποιες κοινές αρχές. Ο κ. Κουκούλης και οι υποστηριχτές του παραμένουν δέσμιοι του ποιό άθλιου κομματισμού, ενός κομματισμού που συνεχίζει αδιόρθωτα να διορίζει και να ρουσφετολογεί, να μοιράζει εφάπαξ, να αναθέτει σε πολιτευτές και κομματάρχες τη διοίκηση νοσοκομείων και δημοσίων υπηρεσιών…
 

Άλλο είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε για τα νησιά μας.

Γιάννης Σταθάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου