Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ & Η ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ''ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ'' ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ 15 - 19.2.2016

Επόμενος σταθμός στο ταξίδι του «Ιπποκράτη» θα είναι ο Δήμος Ευρώτα. Πρόκειται για την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του εθελοντικού οργανισμού «Χαμόγελου του Παιδιού» που στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές και περιοδεύει ανά την Ελλάδα παρέχοντας μια σειρά εξετάσεων σε παιδιά ενισχύοντας την πρόληψη και την προστασία σε θέματα υγείας.
Η δράση αυτή, η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και συνδιοργάνωση του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ευρώτα και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνικής, θα έχει διάρκεια πέντε ημερών, από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 έως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου. Ο «Ιπποκράτης» θα βρίσκεται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας και θα εξετάσει μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ευρώτα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το κινητό πολυϊατρείο προσφέρει δωρεάν εξετάσεις σε πάνω από δέκα χιλιάδες παιδιά ετησίως με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της προληπτικής ιατρικής, τη διαφύλαξη της καλής υγείας τους και την παροχή στήριξης σε πληθυσμιακές ομάδες όπου τα παιδιά βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό η δυσχερείς οικονομικές συνθήκες.
    
Για πληροφορίες επικοινωνείτε στα τηλέφωνα :
2735024172 1o Δημοτικό Σχολείο Σκάλας

2735029215 Δήμος Ευρώτα

Πηγή: evrotas.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου