Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ - ΔΕΥΤΕΡΑ 18.1.2016

Την 1η εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει το Κάστρο Μονεμβασίας, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Η ομάδα απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους του τοπικού διαμερίσματος του Δήμου Μονεμβασίας να συμμετάσχουν στη δράση, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα του ΚΕΠ Μονεμβασίας.
Οι καθημερινές ανάγκες αίματος είναι τεράστιες και η εθελοντική προσφορά είναι ο μοναδικός τρόπος κάλυψης των αναγκών αυτών. Η διαδικασία της αιμοδοσίας είναι απλή, ανώδυνη και ασφαλής. Διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας μόνο και δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη προετοιμασία. Ο όγκος του αίματος που προσφέρεται είναι μόνο το 1/20 του συνολικού όγκου αίματος του ανθρώπινου οργανισμού και η αναπλήρωσή του γίνεται μόλις σε 10 λεπτά!
Στο κάλεσμά της το Κάστρο Μονεμβασίας σημειώνει τα εξής:

«Απευθυνόμαστε σε όλο τον πληθυσμό ηλικίας 18-65 και κυρίως στους νεαρούς συμπολίτες μας, ώστε όλοι δυναμικά να εκπροσωπήσουμε τη σπουδαιότητα της εθελοντικής προσφοράς χωρίς κίνητρο. Είναι πολύ σημαντικό να δωρίσουμε λίγο απο το χρόνο μας για να αποτελέσουμε και εμείς ένα κρίκο στην αλυσίδα της καθημερινής εισροής αίματος στα νοσοκομεία της χώρας που διασφαλίζουν τη δυνατότητα φροντίδας των αρρώστων.

Στόχος της ΑΕ Κάστρο είναι η δημιουργία τράπεζας αίματος ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των συμπολιτών μας σε περίπτωση ανάγκης  μετάγγισης αίματος. Στηριζόμαστε στην ευαισθητοποίηση και στη συμμετοχή όλων σας!
Η νέα τράπεζα αίματος θα διαθέτει το αίμα ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ και με καθαρά κοινωνικά κριτήρια όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη.
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι υποστήριξη της ανθρώπινης ζωής, είναι συμμετοχή και ένδειξη αγάπης και αλτρουισμού. Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές. Σας περιμένουμε όλους!»

Για δηλώσεις συμμετοχής ή περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούμε τους: Παναγιώτη Κουράκο (6977228728), Σταύρο Μπαρμπάγιαννη (2732061575) και ΚΕΠ Μονεμβασίας (2732061111).Πηγή: lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου