Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΈΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 29, 30 & 31.1.2016

Μέρος του προγράμματος του 2ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα φιλοξενήσει ο Δήμος Ευρώτα από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 έως την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, υπό την αιγίδα των Δήμων Άργους Μυκηνών, Ήλιδος και Ευρώτα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας, της Νορβηγικής Πρεσβείας, του Ινστιτούτου Γκαίτε και άλλων φορέων. 
    Το Φεστιβάλ, που περιλαμβάνει ένα πανόραμα εβδομήντα ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών παραγωγών της τελευταίας πενταετίας, παράλληλες εκδηλώσεις και σεμινάρια, θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις πόλεις της Πελοποννήσου, την Καλαμάτα, την Αμαλιάδα, το Άργος και τη Σκάλα. Όλες οι προβολές και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερες για το κοινό, ενώ συμπεριλαμβάνεται συγκεκριμένη θεματική ενότητα  με τίτλο «Εκπαιδευτική Ζώνη»  που απευθύνεται στους μικρούς σινεφίλ. Ειδικά στη Σκάλα θα προβληθούν 6 ντοκιμαντέρ με επιστημονικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο στην «Εκπαιδευτική Ζώνη» τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές από όλα τα σχολεία του Δήμου Ευρώτα. Όσον αφορά την «Κυρίως Ζώνη» θα προβληθούν συνολικά οχτώ ντοκιμαντέρ στη διάρκεια των τριών ημερών.
    Το φετινό φεστιβάλ, του οποίου η καλλιτεχνική διεύθυνση ανήκει στην Τζίνα Πετροπούλου και τη σκηνοθέτιδα Κλεώνη Φλέσσα, συνιστά ένα σπουδαίο γεγονός στα πολιτιστικά δρώμενα της Πελοποννήσου, ενώ φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί ένας νέος θεσμός. 
Η παρουσία, άλλωστε, στο εφετινό φεστιβάλ διεθνώς αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων όπως η γαλλίδα σκηνοθέτιδαSimone Bitton και ο δημοσιογράφος της κρατικής αυστριακής τηλεόρασης Κρίστιαν Ράτνερ μαρτυρά το κύρος και τον δυναμισμό του. 
    Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία και η επιδίωξη να υποδεχτεί η Σκάλα το 2ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την πραγματοποίηση ενός τόσο σημαντικού πολιτιστικού γεγονότος στον Δήμο Ευρώτα και τόνισε ότι στόχος είναι να εδραιωθεί ο θεσμός αυτός και να αποτελέσει το εφαλτήριο για δημιουργικές «προκλήσεις».

Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ στη Σκάλα Λακωνίας:



Πηγή: evrotas.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου