Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ 25.1.2016

Στο χορό των κινητοποίσεων μπήκαν ενεργά και οι αγρότες των Βατίκων τη Δευτέρα 25/1, πραγματοποιώντας συμβολικό αποκλεισμό για περίπου μισή ώρα, της Εθνικής οδού Νεάπολης - Σπάρτης στο ύψος των Αγίων Αποστόλων.
Οι αγρότες εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στη φορολογία αλλά και το ασφαλιστικό τους, στέλνοντας το μήνυμα πως οι αλλαγές αυτές δεν είναι αποδεκτές.
Τη Δευτέρα 25/1 το μεσημέρι, 150 αγρότες των Βατίκων με 70 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν και προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού Νεάπολης - Σπάρτης στον οικισμό των Αγίων Αποστόλων ξεκινώντας με αυτό τον τρόπο ενεργά την διαμαρτυρία τους κατά των προωθούμενων αλλαγών από την κυβέρνηση, συστρατευόμενοι παράλληλα με τους συναδέλφους τους, που από την περασμένη βδομάδα έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις σε πολλά μέρη της χώρας μας.
Στη συνέχεια το απόγευμα της Δευτέρας σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίων Αποστόλων ορίστηκε 6μελής επιτροπή συντονισμού των κινητοποιήσεων για την καλύτερη οργάνωση κι επικοινωνία των κινητοποιήσεων.

Τα μέλη της επιτροπής συντονισμού είναι τα εξής:
- Παπούλιας Πολυχρόνης
- Κοντραφούρης Χαράλαμπος
- Σωτήραλης Παρασκευάς
- Δερμάτης Γιώργος
- Τσιγκούνης Μανώλης
- Παπούλης Κυριάκος

Οι αγρότες θα παραμείνουν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό των Αγίων Αποστόλων με τα τρακτέρ τους όλο το βράδυ, ενώ μέλη της συντονιστικής επιτροπής τα χαράματα της Τρίτης 26/1 θα ταξιδέψουν στη Νίκαια της Λάρισας προκειμένου να συμμετέχουν στις εκεί διεργασίες που θα πραγματοποιηθούν μέσα στην ημέρα.
Επίσης καθοριστικής σημασίας είναι και η Πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.
Κλείνοντας να πούμε επίσης πως στην Λακωνία υπάρχουν ακόμα ενεργές διαμαρτυρίες και εκ περιτροπής μπλόκα οδών από αγρότες στο Βλαχιώτη, στις Κροκεές, στη λίμνη Γυθείου και στη Συκιά του Δήμου Μονεμβασίας.

Εικόνες από το συμβολικό κλείσιμο του δρόμου το μεσημέρι της Δευτέρας στους Αγίους Αποστόλους Λακωνίας


Τα τρακτέρ παραταγμένα έξω από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό των Αγίων Αποστόλων έτοιμα για νέες κινητοποιήσεις 


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφίες: Μενέλαος Κωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου