Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Την έλλειψη παθολόγου στο Νοσοκομείο των Κυθήρων και αγροτικού ιατρού στα Αντικύθηρα επισημαίνει σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Όπως αναφέρει ο Βουλευτής, εδώ και μήνες δεν υπάρχει αγροτικός ιατρός στα Αντικύθηρα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού να υφίστανται μεγάλοι ταλαιπωρία καθώς είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στα Κύθηρα είτε για να εξεταστούν, είτε για να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους.
Στην ερώτησή του, ο κ. Κατσαφάδος τονίζει ότι ιδιαίτερο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και στο νησί των Κυθήρων, εξαιτίας της έλλειψης Παθολόγου σε ένα από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία της χώρας. Μάλιστα, όπως τονίζει, για το θέμα των ελλείψεων στο νοσοκομείο των Κυθήρων έχει καταθέσει πριν από λίγους μήνες ερώτηση αναμένοντας προσλήψεις ιατρών στο ΕΣΥ.

Το κείμενο της ερώτησης του κ. Κώστα Κατσαφάδου, έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Οι ελλείψεις σε ιατρούς στις δομές του Πρωτοβάθμιου δικτύου Υγείας είναι ένα πρόβλημα γνωστό εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα μας. Δυστυχώς όμως, όταν αυτές σημειώνονται σε βασικές ιατρικές ειδικότητες, ή σε περιοχές όπως νησιωτικές, όπου η μετακίνηση, ειδικά το χειμώνα, δυσχεραίνει σημαντικά, τότε προκαλούν σημαντικά κενά στη δημόσια υγεία και ανασφάλεια στους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας.
Ειδικότερα, στο νησί των Αντικυθήρων, ενώ υπάρχει αγροτικό ιατρείο, εδώ και μήνες δεν υπάρχει αγροτικός ιατρός. Οι κάτοικοι του νησιού, προκειμένου να εξεταστούν ή να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στα Κύθηρα, με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό για έναν ηλικιωμένο.
Όμως και στο νησί των Κυθήρων, παρότι υπάρχει ένα από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία της χώρας, δεν υπάρχει Παθολόγος, καθιστώντας το νοσοκομείο στην ειδικότητα αυτή μη λειτουργικό. Η αποκατάσταση της έλλειψης παθολόγου μάλιστα κρίνεται επιτακτική, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας πολλαπλασιάζεται ο αριθμός των κατοίκων και επισκεπτών στο νησί. Μάλιστα για το θέμα των ελλείψεων στο νοσοκομείο Κυθήρων είχα καταθέσει και πάλι Ερώτηση πριν λίγους μήνες, αναμένοντας προσλήψεις ιατρών στο ΕΣΥ. 
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.            Τι πρόκειται να πράξει, προκειμένου να καλύψει άμεσα τη θέση αγροτικού ιατρού στο νησί των Αντικυθήρων;
2.     Τι πρόκειται να πράξει για την κάλυψη άμεσης προτεραιότητας ειδικότητας παθολόγου στο νοσοκομείο των Κυθήρων;

Πειραιάς 15 Μαρτίου 2016

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κώστας Κατσαφάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου