Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε 69χρονο για παιδική πορνογραφία, η θέση της παράταξης: Κύθηρα-Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες

Η είδηση έσκασε στο νησί και το "πλάκωσε" όπως ποτέ καμιά είδηση ως τώρα. Κατ αρχήν το έγκλημα αυτό καθ' αυτό και στη συνέχεια το πρόσωπο, η ηλικία του, η οντότητά του, ο ρόλος του στη τοπική κοινωνία, τα όσα ξέραμε για αυτον ως τώρα.
Εύλογα ήρθαν στο μυαλό όλων οι εικόνες των παδιών μας, των παιδιών των σχολείων μας, των παιδιών που παίζουν στις πλατείες και στις ακρογιαλιές μας, των παιδιών που καμαρώνουμε στο ωδείο και στις εκδηλώσεις της παιδικής βιβλιοθήκης στα Κοντολιάνικα. Μετά αναλογιστήκαμε ότι συνήθως αυτοί που επιδίδονται στη παιδική πορνογραφία αντλούν τα θύματά τους από τον τρίτο κόσμο. Τα δυστυχισμένα παιδιά που ζουν σε κοινωνίες που μαστίζονται από το εμπόριο παιδικής σάρκας ή πέφτουν θύματα απαγωγής, αλλά που και αυτά είναι παιδιά μας. Γιατί όποια παιδιά και αν ήταν αυτά που γέμισαν τους υπολογιστές του συλληφθέντα ξέρουμε και ακούσαμε ότι βασανίζονται με βιασμούς και σεξουαλικές διαστροφές που καταλήγουν σε αργό και μαρτυρικό θάνατο.
Οι συλλήψεις ανώμαλων που ηδονίζονται με την παιδική πορνογραφία είναι συνηθισμένο φαινόμενο στις μέρες μας και οι περισσότεροι από εμάς στεκόμαστε αυστηροί κριτές, που καταδικάζουμε με βδελυγμία και θυμό τους εγκληματίες, μόνο που ποτέ ως τώρα δεν είχαμε βρεθεί μέσα στο κυκλώνα. Στις επόμενες ημέρες η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το πόρισμα που θα καταδικάσει τον συλληφθέντα για εμπορία ή όχι. Όπως και αν έχει όμως το γεγονός του υλικού παιδικής πορνογραφίας στη κατοχή του ακόμα και για ιδία χρήση παραμένει.
Η παράταξή μας "Κύθηρα Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες" καταθέτει ξεκάθαρα την άποψή της και αυτή είναι η απόλυτη καταδίκη ηθικά και συνειδησιακά τόσο του ατόμου όσο και των πράξεών του. Η αυτοδικία δεν είναι στις επιλογές μας, η πολιτεία και η δικαιοσύνη αναλαμβάνουν αυτό το καθήκον. Εμείς από τη πλευρά μας οικτίρουμε τη κοινωνία μας που παραπλανήθηκε από την πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική δράση του 69 χρονου συμπολίτη μας και θεωρούμε αυτονόητο, ότι στο εξής θα πρέπει να του αφαιρεθούν όλα τα δικαιώματα συμμετοχής στις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου και της Βιβλιοθήκης στα Κύθηρα. Χαιρετίζουμε δε και επικροτούμε τις σχετικές αποφάσεις και κινήσεις του Δημάρχου Στράτου Χαρχαλάκη προς αυτή τη κατεύθυνση.
Δεν σκοπεύουμε να βγούμε στα καφενεία και στις πλατείες να τον υβρίσουμε, μολονότι έχουμε πέσει θύματα αντίστοιχης συμπεριφοράς από πλευράς του, πολύ δε περισσότερο δεν θα βάλουμε στο κοινωνικό περιθώριο τους συγγενείς του. Ευελπιστούμε ότι η Δικαιοσύνη θα αποδώσει το γράμμα του νόμου και η κοινωνία μας του ηθικού νόμου.
Ευχόμαστε να βγούμε όλοι μαζί ενωμένοι από το "έγκλημα" που μας χτύπησε στο πιό ευαίσθητο σημείο μας: στα Παιδιά μας και οι συνειδήσεις μας να βρουν τη γαλήνη. Το ηθικό πλεονέκτημα τελικά το έχει αυτός που ενώ εκτίθεται πολιτικά και κοινωνικά θέλει και μπορεί να είναι νόμιμος και κοινωνικά ωφέλιμος.

Πηγή: Κύθηρα Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου