Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

''ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ & ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ - ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ'' - ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΆΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ...

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ημερίδα διοργανώθηκε από τον Όμιλο Κυθηρίων Πανεπιστημιακών, την Παρασκευή 22/9 στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Κυθήρων, με θέμα ''Συνεταιρισμοί & Γεωργία στα Κύθηρα από το Χθες στο Σήμερα''.
Το πρόγραμμα της ημερίδας ήταν χωρισμένο σε τρία μέρη, με εισηγήσεις που παρουσίαζαν το ιστορικό πλαίσιο δημιουργίας των συνεταιρισμών στα Κύθηρα, το νομικό πλαίσιο που διέπει και πρέπει μέσα σε αυτό να κινούνται οι συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών, οι προοπτικές που δημιουργούνται αλλά και τα σημερινά δεδομένα των συνεταιρισμών που λειτουργούν στα Κύθηρα.
Την εκδήλωση προλόγισαν η Πρόεδρος του Ομίλου Κυθηρίων Πανεπιστημιακών κα. Καίτη Αρώνη Τσίχλη, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης.
Απ' τις εισηγήσεις, ιδιαίτερη απήχηση είχε στο κοινό, η εισήγηση της δικηγόρου κας Άννας Ανδριανής Μητροπούλου, σχετικά με το νέο Νόμο για τους συνεταιρισμούς και τις προοπτικές που ανοίγονται. Επίσης μια ενδιαφέρουσα πρόταση έθεσε στη διάθεση των παρευρισκομένων ο γεωργοοικονομολόγος κ. Νίκος Γκοτσίνας στο τέλος της εισήγησής του, προτείνοντας την ενοποίηση όλων των υπαρχόντων συνεταιρισμών των Κυθήρων σε έναν, απάντηση όμως δεν έλαβε, ούτε έγινε κάποιο σχόλιο στις τοποθετήσεις των προέδρων των συνεταιρισμών που ακολούθησαν.
Μετά το πέρας της ημερίδας θα ήταν καλό να γίνει μια ευρύτερη συζήτηση και να τεθούν ερωτήσεις επί των θεμάτων των εισηγήσεων και άλλων σχετικών θεμάτων, ωστόσο  ο λάθος προγραμματισμός από τους διοργανωτές και τους εμπλεκόμενους φορείς, που έβαλαν κολλητά με την ημερίδα μια εξίσου σημαντική ενημερωτική εκδήλωση να ακολουθεί, συμπίεσαν το χρόνο και αυτό δεν κατέστη δυνατόν.
Τα θέματα σχετικά με τους συνεταιρισμούς αλλά κυρίως για τις προοπτικές ανάπτυξης τους, δεν μπορούν να εξαντληθούν σε μια ημερίδα, για αυτό ελπίζουμε οτι θα ακολουθήσουν κι άλλες στο άμεσο μέλλον. Οι συνεταιρισμοί της περιοχής μας πρέπει να εκσυγχρονίσουν τη λειτουργία τους και να αυξήσουν την ανταγωνιστηκότητά τους, διεκδικώντας το μερίδιο που τους αναλογεί στην αγορά, διασφαλίζοντας την ύπαρξή τους και τις επόμενες δεκαετίες.

η Πρόεδρος του Ομίλου Κυθηρίων Πανεπιστημιακών κα. Καίτη Αρώνη Τσίχλη
ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ 
ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης 


ο γεωργοοικονομολόγος κ. Νίκος Γκοτσίνας
η εκπαιδευτικός κα. Καλυψώ Μιχαλακάκη 




η δικηγόρος κα. Άννα Ανδριανή Μητροπούλου 
ο δικηγόρος κ. Γιάννης Τσίχλης
ο πρόεδρος της ομάδας παραγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λιβαδίου κ. Νίκος Δάβαρης


ο Γωπόνος κ. Παπάς Ευάγγελος
η Γεωπόνος κα. Λαμπρινή Τασούλα
ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ποταμού κ. Παναγιώτης Σουρής


ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Κυθήρων κ. Σπύρος Ανέστης
ο πρόεδρος του Κ.Ι.Π.Α. κ. Γιώργος Κασιμάτης
κεράσματα προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια και στο τέλος της ημερίδας 



Ακολουθεί το video της ημερίδας:


Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Κάμερα - Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου