Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Η ΠΡΩΤΗ ΆΦΙΞΗ ΤΟΥ Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - VIDEO)

Επτά ώρες μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι του Πειραιά, το Ε/Γ- Ο/Γ ΙΟΝΙΣ πέρασε το φανάρι του Διακοφτιού, κορνάροντας χαρμόσυνα, ανταποδίδοντας την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι αρχές και οι κάτοικοι των Κυθήρων.
Η 27η Οκτωβρίου αποτελεί για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, μια σημαντική ημέρα καθώς μετά από αρκετούς μήνες, αποκαταστάθηκε η ζωτικής σημασίας ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, την Κίσσαμο και το Γύθειο.
Μόλις το πλοίο έδεσε στο Διακόφτι, ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος στο λιμάνι επιβιβάστηκε για μια πρώτη γνωριμία με το ΙΟΝΙΣ. Στη συνέχεια ακολούθησε ο αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.Σεραφείμ και λόγος από τον Αντιδήμαρχο Κυθήρων κ. Γιώργο Κομηνό.
Στο πλοίο τον κόσμο υποδέχτηκαν οι πλοιοκτήτες του, κ. Πολυχρόνης Τουρλουμούσης και κ. Γιώργος Τσαϊλάς με τις οικογένειές τους, ο Πλοίαρχος  cpt Δημήτρης Λαδάς και το πλήρωμα του ΙΟΝΙΣ, δείχνοντας γι' ακόμη μια φορά τη φιλοξενία τους και προσφέροντας κεράσματα στους παρευρισκομένους.
Μια ακόμη ευτυχής συγκυρία της βραδιάς ήταν ο κατάπλους του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ (ίδιας πλοιοκτησίας), λίγη ώρα μετά την άφιξη του ΙΟΝΙΣ κι έτσι ο κόσμος θαύμασε και τα δύο πλοία που θα εξυπηρετούν τα νησιά μας, στο Διακόφτι, σε μια σπάνια συνάντησή τους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Πλοιοκτήτες του ΙΟΝΙΣ που ήταν οι μόνοι που έβαλαν πλάτη κι ενδιαφέρθηκαν έμπρακτα ακόμη μια φορά για τα νησιά μας, τις Αρχές και τους φορείς που αγωνίστηκαν όλο αυτό το διάστημα για την επιστροφή στην ομαλότητα στις συνδέσεις των νησιών μας και φυσικά στον καπετάνιο και στο πλήρωμα του ΙΟΝΙΣ καλά ταξίδια και ήρεμες θάλασσες στην πλώρη τους!

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ και video από την άφιξη του Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ για πρώτη φορά στα Κύθηρα:












































το video της άφιξης του ΙΟΝΙΣ στο Διακόφτι:



Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Κάμερα - Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου