Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΧΟΡΟΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ 13 & 14/1 - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

Στην Βασιλεία της Ελβετίας βρέθηκε για 7η φορά τα τελευταία χρόνια, η Κυθήρια χοροδιδάσκαλος κα. Λίτσα Γαλανάκη, παρουσιάζοντας την μουσικοχορευτική παράδοση των νησιών μας, στα πλαίσια σεμιναρίου που έλαβε χώρα στις 13 και 14 Ιανουαρίου 2018.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν πολίτες από την Ελβετία. τη Γερμανία καθώς και Έλληνες ομογενείς. Η κα. Γαλανάκη αυτή τη φορά δίδαξε χορούς από τα Αντικύθηρα και την Κρήτη έχοντας μαζί της στη λύρα τον κ. Αστρινό Ζαχαριουδάκη και στο λαούτο τον κ. Στέλιο Κλειδή.
Μετά την ολοκλήρωση της διδασκαλίας της πρώτης ημέρας του σεμιναρίου, διοργανώθηκε γλέντι για τους συμμετέχοντες κι όχι μόνο, στο οποίο παρευρέθηκε και ο Κυθήριος ομογενής κ. Γιώργος Ριζομάρκος που πρόσφερε στους παρευρισκομένους να δοκιμάσουν, μεταξύ των άλλων εδεσμάτων, τσιριγώτικη σπανακόπιτα!
Το έργο της κας Γαλανάκη, όλα αυτά τα χρόνια, για την διάσωση και την διάδοση των παραδοσιακών χορών και της παράδοσης των νησιών μας είναι πολύ σημαντικό, αποτελώντας ταυτόχρονα και μια πολύ καλή προβολή για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα στο εξωτερικό.





Τσιριγώτικο συναπάντημα στην Ελβετία, η κα Λίτσα Γαλανάκη μαζί με τον Κυθήριο ομογενή κ. Γιώργο Ριζομάρκο


Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Πληροφορίες - φωτογραφίες: Λίτσα Γαλανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου