Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ "ΛΑΧΝΟΥ" 30/1

Επισκεφθήκαμε σήμερα το εργοτάξιο του "Λαχνού", όπου εκτελείται εδώ και μήνες το μεγάλο έργο της διαχείρισης απορριμμάτων των Κυθήρων. Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του κυττάρου και τώρα ξεκινούν οι εργασίες της περίφραξης και της εσωτερικής οδοποιίας. Το έργο περιλαμβάνει σύγχρονες κτιριακές υποδομές, δίκτυα ύδρευσης και πυρόσβεσης, μηχανήματα και μονάδα κομποστοποίησης. Τα 2 νέα απορριμματοφόρα, ο φορτωτής και το φορτηγό θα δημοπρατηθούν από την Περιφέρεια Αττικής εντός των επομένων μηνών.
Ενημερωθήκαμε από τον επικεφαλής μηχανικό της αναδόχου εταιρείας ΖΙΤΑΚΑΤ σχετικά με την πρόοδο των εργασιών. Η ανάδοχος εταιρεία θα αναλάβει τη δοκιμαστική λειτουργία του χώρου για 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και στη συνέχεια το έργο (μαζί με το αντίστοιχο έργο στα Αντικύθηρα) θα παραδοθεί στο Δήμο. Χάρη στη συμφωνία που κάναμε με την Περιφέρεια, τη λειτουργία του χώρου μετά την εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία θα την αναλάβει ο ΕΔΣΝΑ, δηλαδή ο αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Αττικής, γεγονός που απαλλάσσει το Δήμο από μεγάλα έξοδα και άγχος καθώς δεν διαθέτουμε το απαραίτητο προσωπικό.
Το έργο αυτό, που χρηματοδοτείται από το Π.Ε.Π. Αττικής (ΕΣΠΑ και ΠΔΕ) αποτελεί έργο - σταθμό για το νησί και το Δήμο μας. Είναι η απάντηση στη ερώτηση όλων των δημοτών "τί κάνει ο Δήμος για το χωριό μου". Μεταξύ πολλών άλλων δράσεων, το σημαντικότερο που κάνουμε για ΟΛΑ τα χωριά στο νησί είναι αυτό το έργο, είναι η υποδομή που θα κρατήσει πεντακάθαρα τα Κύθηρα για τα επόμενα 30-40 χρόνια, είναι ένα έργο που αφορά ΟΛΑ τα σπίτια στο Τσιρίγο και λύνει οριστικά το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων που πολλά μεγαλύτερα νησιά από τα Κύθηρα δεν έχουν ακόμα κατορθώσει να επιλύσουν!


Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου