Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΈΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ 19-21/1

Με μια ιδιαίτερα καλή παρουσία, συμμετείχε ο Δήμος Κυθήρων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του St. Gallen στη βορειοανατολική Ελβετία, από 19 μέχρι 21 Ιανουαρίου.
Η έκθεση αυτή έχει πάνω από 380 συμμετοχές εκθετών και προσελκύει περίπου 35.000 επισκέπτες, ενώ διοργανώνεται παράλληλα με την έκθεση για camping/campers καθώς οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είναι λάτρεις των οδικών εκδρομών με campers. Κύριο χαρακτηριστικό των επισκεπτών της έκθεσης είναι ότι αποτελούν ένα κοινό με ιδιαίτερη ποιότητα και εξαιρετικά υψηλό εισόδημα.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης και η Δημοτική Σύμβουλος κα. Ιωάννα Φατσέα πραγματοποίησαν συναντήσεις με tour operators της Ελβετίας που δραστηριοποιούνται και στα Κύθηρα, με στόχο την ενίσχυση και περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης σημαντική ήταν η βοήθεια του Κυθήριου Γιώργου Ριζομάρκου, που διαμένει μόνιμα στη Ελβετία και για πολλοστή φορά παρέχει αφιλοκερδώς τις σημαντικές του υπηρεσίες στο περίπτερο του Δήμου μας.
Τη Δευτέρα 22/1 ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης μετέβη στη Γενεύη, προσκεκλημένος του Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης κ. Lorenz Baumer, και πραγματοποίησε ομιλία στην ημερίδα που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο με θέμα τις τελευταίες έρευνες για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολύ κόσμου καθώς και φοιτητών και επιβεβαιώθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον των Ελβετών αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας για τις έρευνες που διεξάγονται στη θάλασσα των Αντικυθήρων.
Με τη συμμετοχή σε στοχευμένες εκθέσεις τουρισμού και σε σημαντικές πολιτιστικές και επιστημονικές εκδηλώσεις, ο Δήμος μας επιβεβαιώνει την εξωστρεφή του πολιτική που δημιουργεί υπεραξία για τον τόπο μας.
Δείτε την ομιλία του κ. Δημάρχου στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης εδώ.

Πηγή: kythira.gr
Φωτογραφίες: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου