Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ Κ.Δ.Α.Π.ΜΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΝ

Σε ένα όμορφο περιβάλλον στο Δημοτικό Σχολείο Βιγκλαφίων το ΚΔΑΠ.ΜΕΑ έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του.
Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιτροπής του Δήμου Μονεμβασιάς κυρία Χαραμή Αλεξάνδρα, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους ,τονίζοντας μεταξύ άλλων την σημασία λειτουργίας του σχολείου για τα παιδιά με αυτές τις ιδιαίτερες ανάγκες που είναι μέρος της κοινωνίας μας, με υποχρέωση απέναντί τους να τους παρέχετε ότι χρειάζεται για την ένταξή τους στην κοινωνία και παράλληλα οι γονείς αυτών των παιδιών να μην νιώθουν μόνοι σε αυτό τον αγώνα της ζωής, δίνοντας τους την ευκαιρία να μπορούν να εργαστούν κατά τις ώρες απασχόλησης τους στο σχολείο τους.
Σημαντική η προσφορά και η στήριξη του Δήμου Μονεμβασιάς που στέκεται αρωγός πάντα, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα για την καλή λειτουργία του σχολείου.
Τα πολλά συγχαρητήρια όμως αξίζουν στο προσωπικό του ΚΔΑΠΜΕΑ που με απεριόριστη αγάπη, φροντίζουν και εκπαιδεύουν τα παιδιά. Είναι μια δουλειά που για να την κάνει ο καθένας, πρέπει να θρέφει μέσα του ύψιστα συναισθήματα προσφοράς και τους θαυμάζουμε γι αυτό!
Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που είναι εκεί παρόν σε όλες τις καθημερινές ανάγκες, αλλά και τις απρόβλεπτες, όπως ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Γεωργίου όπου και ανήκει το σχολείο και είναι ο κύριος Παναγιώτης Μάρκος που ήταν και ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί και ένα μεγάλο μπράβο είναι το λιγότερο για αυτόν!
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: οι ιερείς π.Διονύσης Μιχαλέτος, ο π.Ανδρέας Γεωργουδής και π.Παναγιώτης Κοντάκος που ευλόγησαν και την πίτα.
Επίσης ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Βοιών κύριος Κουτσονικολής, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μολάων κύριος Μαυρομιχάλης ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νεάπολης κύριος Γιάννης Γεωργουδής, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιτροπής κυρία Κατερίνα Γεωργακάκου και μέλη, η κυρία Σοφία Δουμάνη της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Μονεμβασιάς, ο γραμματέας του ΚΔΑΠΜΕΑ κύριος θεόδωρος Κωστάκος, γονείς και φίλοι των παιδιών και κάτοικοι των Βιγκλαφίων.
Εύχομαι καλή χρονιά στο προσωπικό και ιδιαίτερα στην υπεύθυνη του σχολείου που ανέλαβε φέτος τα νέα της καθήκοντα και ήρθε κοντά μας από την Ξάνθη κυρία Σοφία (μου διαφεύγει το επίθετο ας με συγχωρήσει), στα παιδιά υγεία χαρά και σε όλους που στηρίζουν αυτή την δομή ανθρωπιάς δύναμη και καλή συνέχεια στην προσπάθεια τους ,διότι πάντα πίστευα και πιστεύω ότι η λειτουργία μιας τέτοιας δομής είναι ένδειξη πολιτισμού μιας κοινωνίας χωρίς εγωισμό αλλά με απλόχερη την αγάπη και την αλληλεγγύη.







Πηγή - Φωτογραφίες:
Δέσποινα Παπούλη - Βαγγελόγλου
Δημοτική Σύμβουλος
(facebook)
Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου