Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ 3 ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ 2 ΣΤΗΝ ΕΕΠΚΑ

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις 3 μόνιμες προσλήψεις στο Δήμο Κυθήρων και τις 2 στην Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας.
Μετά από σχεδόν 4 χρόνια επίμονων και πιεστικών ενεργειών της Δημοτικής Αρχής προς κάθε αρμόδιο και κατεύθυνση, για πρώτη φορά από ιδρύσεώς του το 1999, ο Δήμος Κυθήρων θα προβεί στην κάλυψη κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Στην ίδια προκήρυξη, που εστάλη ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στο ΦΕΚ με τον αριθμό 10Κ/2018, περιλαμβάνονται επίσης 2 θέσεις μόνιμου προσωπικού για την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού.
Μετά την θετική αυτή εξέλιξη, ο Δήμος μας μπορεί πλέον να ευελπιστεί σε ακόμα καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες, αφού όχι μόνο θα ενισχυθεί με απαραίτητο μόνιμο προσωπικό σε κρίσιμους τομείς, αλλά ταυτόχρονα θα παύσει να ασκεί όλες τις ταμειακές και οικονομικές αρμοδιότητες της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας, η οποία πλέον αποκτά δικό της μόνιμο προσωπικό και θα μπορέσει να λειτουργήσει ακόμα πιο αποτελεσματικά. Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ενώ γνώριζε ότι θα σημειωθούν μαζικές συνταξιοδοτήσεις προσωπικού στο Δήμο (8 υπάλληλοι έχουν συνταξιοδοτηθεί από το 2014 μέχρι σήμερα), δεν φρόντισε ώστε να προσληφθεί νέο διοικητικό προσωπικό και μάλιστα δεν εκμεταλλεύθηκε τις ευνοϊκές περιστάσεις που υπήρχαν σχεδόν στο σύνολο της θητείας της για προσλήψεις σε νησιωτικούς Δήμους, με αποτέλεσμα σήμερα ο Δήμος μας να προσπαθεί να λειτουργήσει με το λιγότερο προσωπικό στην ιστορία του. Η σοβαρή αυτή παράλειψη δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση και συνιστά το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία όχι μόνο έχει συνταξιοδοτηθεί μεγάλος αριθμός υπαλλήλων, αλλά η γραφειοκρατία έχει τετραπλασιαστεί με αποτέλεσμα να δημιουργείται ασφυξία στη λειτουργία των υπηρεσιών.
Σε κάθε περίπτωση, ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ είναι μια από τις θετικότερες εξελίξεις των τελευταίων ετών και προέκυψε μετά από μεθοδικές κινήσεις της Δημοτικής Αρχής και συλλογική προσπάθεια όλων των νησιωτικών Δήμων, καθώς και με την υποστήριξη της διοίκησης της Εγχωρίου Περιουσίας, η οποία έχει συμπεριληφθεί στην προκήρυξη.
Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που προσλήφθηκε μόνιμο προσωπικό διοικητικών υπηρεσιών στο Δήμο μας ήταν το 1998, όταν λόγω του Νόμο Καποδίστρια ο Δήμος Κυθήρων προικοδοτήθηκε με 3 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 2 αποχώρησαν με μετάταξη.
Οι θέσεις που προκηρύσσονται είναι οι εξής και πληροφορίες παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας www.asep.gr:
ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:
· 1 θέση ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
· 1 θέση ΠΕ Χημικών Μηχανικών
· 1 θέση ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού
ΕΕΠΚΑ:
· 1 θέση ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού
· 1 θέση ΤΕ Τεχνολόγων Τοπογράφων Μηχανικών

Διαβάστε Αναλυτικα ΕΔΩ

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)
Κολάζ: Παναγιώτης Μπαχτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου