Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ - ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ & ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΩΟΤΟΚΙΑΣ ΤΗΣ CARETTA CARETTA

Μετά από 3 χρόνια επίπονων προσπαθειών και εθελοντικής δράσης, αυτές πλέον δρέπουν καρπούς. Η Νοτιοανατολική Λακωνία (ειδικότερα Δήμοι Μονεμβασίας και Ελαφονήσου), περιλαμβάνονται πλέον στους επίσημους χάρτες του ΑΡΧΕΛΩΝ, ως περιοχές ωοτοκίας της caretta caretta (βλ. ΕΔΩ).
Μπορεί στην Ελαφόνησο να μην κατέστη δυνατή ακόμη η συγκρότηση εθελοντικής ομάδας, ωστόσο η ένταξη του νησιού στο πεδίο δράσης του Συλλόγου και η συλλογή στοιχείων από το Σύλλογο μας, συμπεριέλαβαν και το νησί στους χάρτες.
Ο Σύλλογος μας ανέλαβε από το 2016 τη δράση αυτή, έχοντας τη διαχείριση της με τη συνεργασία και τις οδηγίες του ΑΡΧΕΛΩΝ.
Θα πρέπει όμως να τονίσουμε πως τα θετικά αποτελέσματα της δράσης οφείλονται στη συλλογικότητα, κυρίως των εθελοντών που βοηθούν, καθώς και τη στήριξη και βοήθεια φορέων και υπηρεσιών.
Πρωτίστως οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας (που συμμετέχουν σε μια δράση που απαιτεί χρόνο περίπου 135 ημερών, σε ένα πεδίο που το εύρος του είναι από Νεάπολη μέχρι Ελιά 40 χιλιόμετρα, από Νεάπολη μέχρι Καστράκι Μονεμβασιάς 30 χιλιόμετρα και από Νεάπολη μέχρι Βελανίδια 20 χιλιόμετρα.
Επίσης να ευχαριστήσουμε το Λιμεναρχείο Νεάπολης (και τον απελθόντα Λιμενάρχη κ. Σκαλίμη που επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον), το Λιμεναρχείο Μονεμβασίας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το Νομικό πρόσωπο του Δήμου Μονεμβασίας, τον πρώην Αντιδήμαρχο Μονεμβασίας κ. Σταύρο Χριστάκο, τους Βατικιώτες ομογενείς, καθώς και το Δήμο Ελαφονήσου (προσδοκώντας συνέχιση της στήριξης του για τη συγκρότηση εθελοντικής ομάδας στο νησί).
Ευελπιστούμε το 2019 η δράση να συνεχιστεί με περισσότερους εθελοντές και με στηρίξεις εκεί που ακόμη υπήρχαν επιφυλάξεις.
Όσο περισσότεροι, τόσο πιο εύκολα.
Πηγή: Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή
(facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου