Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ Γ.Σ. ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΩΝ Π.Ε. ΝΗΣΩΝ & ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΔΑ 7/10


Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης συμμετείχε στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής, που έγινε στον Πόρο στις 7/10/2018.
Όπως είναι γνωστό, οι 8 νησιωτικοί Δήμοι της Αττικής (Σαλαμίνας, Αίγινας, Αγκιστρίου, Πόρου, Ύδρας, Σπετσών, Τροιζηνίας-Μεθάνων και Κυθήρων) έχουν συστήσει την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής", μέσω της οποίας υλοποιείται στους 8 αυτούς Δήμους το νέο πρόγραμμα Leader (CLLD) που χρηματοδοτεί δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις που σχετίζονται με την τοπική αγροτική ανάπτυξη αλλά και τον τουρισμό. Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου είναι ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος ο Δήμαρχος Κυθήρων. Η αρχική χρηματοδότηση της εταιρείας για την υλοποίηση του προγράμματος είναι περίπου 8.000.000€ και κατανέμεται τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά έργα. Η πρώτη πρόσκληση για δημόσια έργα είναι ήδη στον αέρα και η υποβολή λήγει στις 30/10/2018. Ο Δήμος Κυθήρων θα υποβάλει προτάσεις χρηματοδότησης με σημαντικότερη την αποκατάσταση του Αστικού Σχολείου Ποταμού. Προτάσεις θα υποβληθούν και από Συλλόγους και Κοινωνικούς Φορείς. Η πρώτη πρόσκληση για ιδιωτικά έργα θα ανακοινωθεί εντός του 2018.
Πληροφορίες παρέχονται στο:
Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων
Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής
Φίλωνος 91, 185 35, Πειραιάς
4ος Όροφος
Τηλ.: 2104120002-4-9
Fax: 2104120006
info@atticalag.gr



Επιπλέον, ο Δήμαρχός μας, συμμετείχε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) που έγινε στον Πόρο την ίδια ημέρα, υπό την προεδρία του Δημάρχου Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη κ. Γιώργου Ιωακειμίδη και με τη συμμετοχή Δημάρχων και εκπροσώπων Δήμων της Αττικής.
Ο Δήμαρχος Κυθήρων και ο φιλοξενών Δήμαρχος Πόρου κ. Γιάννης Δημητριάδης, έθεσαν σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους νησιωτικούς Δήμους της Αττικής, ζητώντας από την ΠΕΔΑ να πραγματοποιήσει συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου