Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΈΡΓΟ ''ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ''

Στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, της Πέμπτης 01/11, θα εγκριθούν οι όροι και η σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης για την εκτέλεση του έργου "Βελτίωση βατότητας, διάνοιξη και τσιμεντόστρωση περιφερειακού δρόμο Ποταμού της Δ.Κ. Αντικυθήρων", συνολικού προϋπολογισμού 285.000,00€ με το Φ.Π.Α..
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο για το νησί και τους κατοίκους των ακριτικών Αντικυθήρων, που αποδεικνύει τη διαρκή μέριμνά μας για αυτούς. Το έργο είχε ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας ήδη από το 2013-2014 μετά από αίτημά μου ως Προέδρου της Εγχωρίου Περιουσίας, το οποίο είχε υποστηριχθεί και από την τότε Δημοτική Αρχή.
Επειδή το νησί ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA, η οριστική περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου ολοκληρώθηκε το 2018, δηλαδή 5 χρόνια μετά! Την τελική ωρίμανση και αδειοδότηση του έργου ανέλαβε ο Δήμος Κυθήρων.
Θα γίνει ανακατασκευή και τσιμεντόστρωση του περιφερειακού δρόμου Ποταμού, σε μήκος περίπου 1.100 μέτρων. Ο κεντρικός οικισμός του νησιού θα αποκτήσει έτσι έναν ασφαλή και σύγχρονο περιφερειακό δρόμο.
Η δημοπράτηση του έργου τοποθετείται στους πρώτους μήνες του 2019.
Ευχαριστώ θερμά τη διοίκηση της Περιφέρειας και τις Τεχνικές Υπηρεσίες για την πολύτιμη στήριξή τους και σε αυτό το έργο.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης
(facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου