Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Αγαπητά μας μέλη,
Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας στη Γενική Συνέλευση της 17ης Σεπτεμβρίου 2018.
Η παρουσία σας, οι προτάσεις και οι ιδέες σας συνέβαλλαν εποικοδομητικά στον καθορισμό των στόχων στους οποίους θα κατευθύνουμε τις προσπάθειές μας.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες, συνήλθε σε σώμα στην συνεδρίαση της 20ης Σεπτεμβρίου και είναι το ακόλουθο:
Πρόεδρος: Ελένη Τζωρτζοπούλου
Αντιπρόεδρος: Ευανθία Πρωτοψάλτη
Γραμματέας: Μαρία Διακάκη
Ταμίας: Σταματίνα Κορωναίου
Μέλη: Αλέξης Παπαπελεκάνος, Στέλλα Καϊδετσή και Ελένη Αντωνοπούλου.
Στις 5-6-7 Οκτωβρίου, μετά από πρόσκληση, το Σωματείο μας έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο Συνέδριο Φίλων Μουσείων στον Βόλο. Ήταν ένα εντατικό συνέδριο με την παρουσία δεκατεσσάρων Σωματείων Φίλων Μουσείων της Ελλάδος, επτά αντιπροσώπων Μουσείων, Εφορειών Αρχαιοτήτων και επιστημόνων από τα γνωστικά πεδία της Μουσειολογίας και της Εκπαίδευσης.
Είχαμε την ευκαιρία να μοιρασθούμε εμπειρίες, ανησυχίες και προβλήματα.
Τα αποτελέσματα του διαλόγου που αναπτύχθηκε ήταν θετικά. Γνωρίσαμε μέλη άλλων σωματείων, δημιουργήσαμε σχέσεις και αναζητήσαμε ευκαιρίες ανταλλαγής επισκέψεων στις πόλεις και τα Μουσεία τους.
Το πιο σπουδαίο απ' όλα όμως ήταν ότι όλοι έμαθαν από την εισήγησή μας, πως τα Κύθηρα διαθέτουν ένα σύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο!
Προγραμματίζουμε ήδη τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες του 2019 και σας υποσχόμαστε ότι θα είναι πολλές και ενδιαφέρουσες.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
ΦΜΚ

Πηγή: Friends Of Museums Of Kythera
(facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου