Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11.2.2019

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ιταλία, προκειμένου να εκπροσωπήσει το Δήμο στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού BIT MILANO 2019, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης συναντήθηκε το Σάββατο 9/2/2019 με την Αντιδήμαρχο της Βενετίας κα. Paola Mar, στο Δημαρχείο της ιστορικής ιταλικής πόλης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο νέος Πρόξενος της Ελλάδος στη Βενετία, Καθηγητής κ. Bruno Bernardi, στελέχη του Προξενείου και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.
Στόχος της συνάντησης ήταν η πολιτιστική συνεργασία των δύο Δήμων, Κυθήρων και Βενετίας, η οποία θα επισημοποιηθεί στο προσεχές διάστημα με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Πολιτιστικής και Τουριστικής Συνεργασίας, όπως συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές. Ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης επεσήμανε τους μακραίωνους ιστορικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς δεσμούς των δύο περιοχών, αφού όπως είναι γνωστό η Ενετοκρατία στα Κύθηρα διήρκησε από το 1207 μέχρι και την πτώση της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας του Αγίου Μάρκου το 1797 και σημάδεψε ιστορικά και πολιτιστικά το νησί σε όλα τα επίπεδα λόγω της μακραίωνης διάρκειάς της.
Οι δύο πλευρές αντήλλαξαν εθιμοτυπικά δώρα, με το Δήμαρχο Κυθήρων να δωρίζει στο Δήμο Βενετίας αντίγραφο της εικόνας του 1690 που φυλάσσεται στο Ναό του Εσταυρωμένου της Χώρας και δείχνει τον Άγιο Θεόδωρο των Κυθήρων με τον Άγιο Ρόκκο των Καθολικών να προστατεύουν από κοινού το Ενετικό Φρούριο των Κυθήρων από την πανώλη, καθώς και το βιβλίο της Χρύσας Μαλτέζου «Η Ενετική Παρουσία στα Κύθηρα», προσφορά της κας. Ελένης Χάρου, η συνδρομή της οποίας στην προετοιμασία της επίσκεψης ήταν σημαντική.
Πρόκειται για μια από τις πλέον εξωστρεφείς δράσεις του Δήμου Κυθήρων κατά τα τελευταία έτη. Η πολιτιστική συνεργασία με τη Βενετία μπορεί να αποδώσει πολλά, αν υποστηριχθεί και από τον τουριστικό κλάδο του νησιού, καθώς οι προοπτικές είναι τεράστιες δεδομένου ότι τα Κύθηρα είναι ευρέως γνωστά στην Ιταλία, τόσο σε πολιτιστικό-ιστορικό επίπεδο, όσο και σε τουριστικό.






Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου