Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Η επιστολή του Συλλόγου Γονέων:
Θέμα:  «Απαραίτητες εργασίες στο κτίριο του Γυμνασίου Κυθήρων»
Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε,
ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου μας, επιθυμούμε κατ΄ αρχάς να σας ευχαριστήσουμε για τις μέχρι τούδε εργασίες που γίνονται, παρ΄ όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, για τη βελτίωση του κτιριακού συγκροτήματος και τη στεγανοποίησή του.
Θέλουμε όμως να σας επιστήσουμε την προσοχή σε ορισμένα προβλήματα του κτιριακού συγκροτήματος που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των μαθητών ( και γι΄ αυτό θα πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα ) αλλά και με τη γενικότερη όψη του. Θεωρούμε πως και αυτή βοηθάει στη λειτουργία του, εφόσον ένα όμορφο κτίριο προδιαθέτει θετικά τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές.
Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων η οποία χρησιμοποιείται σαν τάξη (λόγω έλλειψης αιθουσών), όταν βρέχει από Α – ΒΑ γεμίζει νερό και καθίσταται ακατάλληλη.
Η διαφαινόμενη ως πιο σίγουρη λύση είναι η ενισχυμένη κατασκευή στεγάστρου.
Ο κάτω προαύλειος χώρος παρουσιάζει καθίζηση και, καθώς το ύψος από το δρόμο είναι μεγάλο, καθίσταται άκρως επικίνδυνος αφού εκεί παίζουν τα παιδιά στα διαλείμματα.
Είναι απαραίτητη η γενική συντήρηση του κτιρίου εσωτερικά και εξωτερικά με τις κατάλληλες  επιδιορθώσεις, αλλαγές  κουφωμάτων και ελαιοχρωματισμούς, ώστε να μη δίδεται η εντύπωση ενός εγκαταλελειμμένου σχολείου.
Ελπίζοντας ότι θα βρούμε ανταπόκριση στα αιτήματά μας για τη βελτίωση του μοναδικού εκπαιδευτικού συγκροτήματος Μέσης Εκπαίδευσης του νησιού μας, δηλώνουμε ότι θα είμαστε αρωγοί σας σε ό,τι μας χρειαστείτε.

Με τιμή,
Για το Δ. Σ. του Συλλόγου
ο   Πρόεδρος
ιερεύς Παν. Γ. Μεγαλοκονόμος

και η απάντηση του Δημάρχου Κυθήρων:
Προς το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Κυθήρων
Σε απάντηση της από 18-2-2019 επιστολής σας, σας γνωρίζουμε ότι στον Προϋπολογισμό του Δήμου μας για το έτος 2019 (που θα ενεργοποιηθεί στις επόμενες ημέρες) υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση ύψους 74.000€ για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων στο νησί, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας θα αναλωθεί για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχετε θέσει, αλλά και αρκετών ακόμα.
Εργασίες εξωτερικών χρώσεων του σχολικού συγκροτήματος έχουν ήδη ανατεθεί σε εργολάβο από το 2018, ωστόσο θα εκτελεστούν μόλις παύσουν οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις.
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι μέσα στο Μάρτιο θα υπάρξει ευρεία σύσκεψη στην ΚΤΥΠ Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ) με αντικείμενο την χρονίζουσα υπόθεση της προσθήκης 3 νέων αιθουσών στο κτήριο του Γυμνασίου, για την οποία υπάρχει προμελέτη του ΟΣΚ ήδη από το 2009.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία και ενημέρωση.

Ευστράτιος Αθ. Χαρχαλάκης
Δήμαρχος Κυθήρων - Αντικυθήρων

Πηγή: Γκλόρια Βάρδα
Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή - TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου