Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ΓΙΑ 7η ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΈΚΟΨΑΝ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ''ΚΥΘΗΡΟΥΠΟΛΗ'' ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ 27.1.2019

Με τη συμμετοχή πλήθους Κυθηρίων και φιλοκυθηρίων, πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχόμενη χρονιά, η από κοινού κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Kυθηραϊκών Σωματείων και Ιδρυμάτων της Αττικής, στην ''Κυθηρούπολη'' του Αλίμου,  την Κυριακή 27 Ιανουαρίου.
Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.
Στην εκδήλωση που ακολούθησε παρευρέθηκαν φυσικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο εφημέριος του Ναού της Παναγίας μας στον Άλιμο, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, η Δημοτική Σύμβουλος Κυθήρων κα. Ιωάννα Φατσέα, ο Πρόεδρος του Τριφυλλείου Ιδρύματος κ.Μανώλης Καλοκαιρινός, η κα.Αλεξάνδρα Καρύδη Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυθηρίων Αλίμου, ο Πρόεδρος της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς κ.Βρεττός Κυπριώτης, η Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών κα.Βάσω Σαμίου-Φλωροπούλου, οι Αντιπρόεδροι της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών κ.Μανώλης Καλλίγερος και κα. Καίτη Αρώνη-Τσίχλη, η Γραμματέας της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας κα. Άννα Αλεξανδράτου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου κ.Βαγγέλης Τσαμήτας, μέλη των Κυθηραϊκών Σωματείων, Κυθήριοι αλλά και κάτοικοι της περιοχής.
Εμείς ευχόμαστε το 2019 η συνεργασία μεταξύ των Κυθηραϊκών Σωματείων της Αττικής να είναι ακόμα πιο στενή, προς όφελος του νησιού μας και φυσικά η Παναγία Μυρτιδιώτισσα να είναι βοηθός όλων μας.

Ακολουθεί το μήνυμα του Δημάρχου Κυθήρων κ. Χαρχαλάκη, το οποίο διάβασε στην εκδήλωση, η Δημοτική Σύμβουλος Κυθήρων κα. Ιωάννα Φατσέα: 
Αγαπητές και αγαπητοί συμπατριώτες
Καλή Χρονιά!
Αν και είχα προγραμματίσει να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, αφενός οι αλλαγές των δρομολογίων λόγω του καιρού και αφετέρου μια ξαφνική ίωση που με ταλαιπωρεί από την Παρασκευή, δεν μου επέτρεψαν να ταξιδέψω για την Αθήνα. Σας στέλνω όμως ολόθερμες ευχές για το νέο έτος.
Θέλω να ευχηθώ ιδιαίτερα σε όλα τα κυθηραϊκά σωματεία της Αττικής και στις διοικήσεις τους, που από κοινού οργανώνουν κάθε χρόνο την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας τους και να τους διαβεβαιώσω ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους σε κάθε πρωτοποριακή και αναπτυξιακή πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν.
Εντός των επομένων 3 μηνών, θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη ετήσια ενημέρωση των Σωματείων της Αττικής όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για τα έργα, τις δράσεις και τον προγραμματισμό μας για τη νέα περίοδο.
Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι σε όλες και όλους Καλή Χρονιά, με υγεία και κάθε καλό. 
Στράτος Χαρχαλάκης
Δήμαρχος

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση:



























































Επιμέλεια δημοσίευσης - κείμενο: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου