Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΗΣΩΝ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019

Τα νησιά μας και η Τροιζηνία είναι γεμάτα από  πολιτιστικούς και ιστορικούς θησαυρούς και έντονα στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης. Άλλωστε, η νησιωτική αρχαία Ελλάδα έχτισε πολιτισμούς, ευρήματα των οποίων διατηρούνται ως σήμερα για να μας δώσουν την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε.
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις παραμένουν βασικό μέρος της ζωής των τοπικών κοινωνιών καθώς εξυπηρετούν την αναβάθμιση του πολιτισμικού τους status, την ψυχαγωγία με τρόπο ποιοτικό, τη δημιουργία δεσμών μεταξύ των μελών τους, την προβολή τους πέραν των στενών γεωγραφικών ορίων τους με αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά κυρίως την αξιοποίηση και ανάδειξη των σημαντικών ιστορικών γεγονότων που σημάδεψαν το κάθε νησί όπως για παράδειγμα ήταν η Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
 Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων κάθε χρόνο συνδιοργανώνει με τους  Δήμους της χωρικής της αρμοδιότητας, πολιτιστικές εκδηλώσεις πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο πολιτισμός αποτελεί το αντίδοτο στην κρίση αξιών και στη ζοφερότητα. Τις πολιτιστικές αυτές εκδηλώσεις εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κος Παναγιώτης Χατζηπέρος στην Επιτροπή Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες εγκρίθηκαν ομόφωνα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε δε την ανάγκη για διοργάνωση ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους Δήμους και κατά τους χειμερινούς μήνες στα νησιά μας και την Τροιζηνία, στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης όλων των πολιτών. Επιπλέον, μέσα από εμβληματικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους η Περιφέρεια Αττικής θα εντατικοποιήσει τις στοχευμένες προσπάθειες της για ανάσχεση της ερήμωσης των νησιών.

Πηγή: Αντιπεριφέρεια Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου